Lelie magazine | Lelie zorggroep

magazine verbinding

Lelie magazine

De realiteit

Het negende Lelie magazine verscheen rond 20 juni. Het thema van dit magazine: De realiteit. Als zorgorganisatie worden we dagelijks geconfronteerd met de realiteit van onze cliënten. Die is vaak niet fijn en vraagt een helpende hand, een bemoedigend woord en vooral goede zorg en hulpverlening. Ook voor medewerkers in de zorg is de realiteit soms moeilijk, maar kan het juist ook mooi en dankbaar werk zijn. Over die realiteit gaat het nieuwste Lelie magazine. En over de lichtpuntjes, de tekenen van hoop die we in die realiteit mogen zien.

Zo maken we een dag mee op een afdeling dementiezorg in een van de verpleeghuizen van Lelie zorggroep, waar blijkt hoe een stukje echte aandacht het verschil kan maken op een gewone dag. Geestelijk verzorger Rita Renema vertelt daarnaast hoe ze in haar werk en in haar persoonlijk leven (ze kreeg drie keer kanker) vaak ontmoetingen heeft over (de zin van) het leven. Ze worstelt soms met vragen over het lijden. Maar, zegt ze: “God beschermt mij niet voor het lijden, maar wel in het lijden.” Ook vertelt Henk, die autisme heeft, hoe hij heeft ontdekt dat niemand perfect is. “Iedereen heeft wel wat!”
Daarnaast is er in het magazine veel aandacht voor het contact dat cliënten met medewerkers hebben en de manier waarop ze elkaar waarderen.  

Op pagina 13 leest u het verhaal van Stef Waardenburg, die de zeldzame ziekte PLS heeft. Hij heeft ook meegewerkt aan een documentaire over deze ziekte. Bekijk deze documentaire.

Lees het magazine gratis!

De artikelen in het Lelie magazine zijn geschreven voor een breed publiek en dus interessant voor iedereen die - op welke manier dan ook - betrokken is bij zorg- of hulpverlening.
U leest het magazine hier digitaal.
Of vraag hier een gratis papieren exemplaar aan.

Veel leesplezier en inspiratie gewenst namens de redactie.
Heeft u tips of suggesties voor het Lelie magazine? Mail dan naar leliemagazine@leliezorggroep.nl

 

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.