Daphne Euser werd tweede

Daphne Euser werd tweede

Daphne Euser werd tweede

Zoals eerder bericht, schreef de gemeente Rotterdam  samen met zorgverzekeraar Zilveren Kruis een prijsvraag uit voor slimme ideeën om mensen met beginnende dementie te helpen zelfstandig te blijven wonen. Aan deze prijsvraag deed ook onze collega Daphne Euser (dagbehandeling De Burcht) mee. Afgelopen vrijdag (Wereld Alzheimer dag) was de prijsuitreiking en Daphne werd tweede met haar idee: een apparaat dat desoriëntatie in de tijd kan compenseren door gedurende de dag van tevoren ingeprogrammeerde signalen en opdrachten te geven. Haar idee zal in samenwerking met de Hogeschool Rotterdam verder worden uitgewerkt.

De prijsuitreiking vond plaats in Museum Boijmans van Beuningen en werd goed bezocht door mantelzorgers en zorgverleners. In museum Boijmans omdat het museum vanaf  1 oktober a.s.  speciale interactieve rondleidingen organiseert voor mensen met dementie en hun mantelzorgers.
Voor en na de prijsuitreiking waren er diverse lezingen over dementie en kon men kennis maken met onderzoek, medicatie en soorten zorg. De middag werd druk bezocht door mantelzorgers, maar ook zorgprofessionals. 

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.