Lelie zorggroep en NLdoet

Lelie zorggroep en NLdoet

Lelie zorggroep en NLdoet

Het Oranje Fonds organiseert op vrijdag 20 en zaterdag 21 maart NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet wil vrijwilligerswerk stimuleren en hoopt dat zoveel mogelijk mensen meedoen om de handen uit de mouwen te steken. Ook Lelie zorggroep doet mee aan NLdoet en heeft samen met een aantal van haar verpleeg- en verzorgingshuizen leuke activiteiten bedacht.

Lelie zorggroep heeft vrijwilligerswerk hoog in het vaandel staan en is erg  dankbaar voor alle vrijwilligers die meehelpen tijdens NLdoet. De activiteiten die zijn georganiseerd verschillen per huis en zijn, met de bewoners in het achterhoofd, goed geregeld.

Pniël
In verpleeghuis Pniël worden de bewoners vrijdag verwend met een heerlijk drie-gangen menu bereid door een professionele kok die vrijwillig en samen met andere vrijwilligers  in de keuken gaat staan! Op zaterdag is het tijd om te ontspannen en worden er een aantal bewoners lekker gemasseerd. De bewoners van Baken en Kompas gaan zaterdag onder het genot van een high-tea een dansje wagen tijdens het optreden van John Swaab! Wethouder Hugo de Jonge komt rond half drie ook even meegenieten van de gezelligheid.  

Siloam en Westerstein
Op locatie Siloam wordt vrijdag met nieuwe plantjes de tuin lente-proof gemaakt. Kleur, geur en smaak ontbreken niet! Ook komen er een aantal mensen van de gemeente Rotterdam vrijwillig  de handen uit de mouwen steken. Onder het genot van een lekker taartje gaan ze hard aan de slag!
Om ieders oer-Hollandse kennis te testen is er vrijdagochtend een Holland quiz. Tussen de middag  kunnen de bewoners genieten van allerlei lekkernijen.  Met een goedgevulde maag en hopelijk een mooi zonnetje, wordt er aan het eind van de middag nog een wandeling gemaakt.     
In Westerstein worden de bloemetjes ook buiten gezet en wordt het balkon voorzien van nieuwe plantjes! ’s Middags staan er stapels pannenkoeken klaar voor iedereen die honger heeft. Daarna worden de spelletjes uit de kast getrokken en kan er fanatiek gespeeld worden in de huiskamer.
Op zaterdag komt stichting JAJA in Siloam een gezellige middag verzorgen met bingo en karaoke.

De Burcht
De Burcht staat vrijdag helemaal in het teken van Rotterdam. ’s Morgens kunnen de bewoners meedoen aan een puzzeltocht door het huis, opzoek naar echte Rotterdamse plekjes. Door de vragen juist te beantwoorden kunnen ze een lekker bakje koffie  bij de Van Nelle fabriek halen, bij Capri een ijsje en als afsluiter verse poffertjes eten. De dag wordt in stijl afgesloten met Shantykoor Stuurloos die Rotterdamse smartlappen als geen ander kunnen zingen!

Tiendhove
Tiendhove organiseert vrijdag 20 maart een doe- en verwenmarkt in het kader van NL doet. Nadere informatie hierover volgt nog.

Het beloven twee bijzondere dagen te worden!

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.