Onderzoek naar slaapgedrag Korsakov derde bij innovatieprijs Topcare

Zeker in hus - krant lezen

Onderzoek naar slaapgedrag Korsakov derde bij innovatieprijs Topcare

Korsakov-centrum Slingedael heeft de derde prijs gewonnen van de Topcare innovatieprijs. Het onderzoek naar beïnvloeden van slaapgedrag met licht sluit volgens de jury naadloos aan bij de Topcare doelstelling van continue verbetering van zorg.

Het onderzoek zal worden uitgevoerd in samenwerking met de Universiteit van Utrecht en staat onder leiding van Albert Postma, hoogleraar neuropsychologie.

Het effect van de inzet van kunstlicht op het slaapgedrag van mensen met dementie is al aangetoond, maar voor Korsakov-patiënten is dit nog niet gebeurd. In het gebouw van Slingedael is dynamische verlichting ingebouwd die het licht langzaam sterker kan laten worden, zoals de zon opgaat. Dankzij het onderzoek kan nu wetenschappelijk worden onderbouwd hoe deze verlichting bewoners kan helpen een goede nachtrust te krijgen.

De jury ziet meerwaarde in het onderzoek, omdat het gericht is op het welbevinden van de cliënt.

Het thema van de Topcare innovatieprijs was dit jaar "kleine interventies die grote impact hebben op cliënten". De jury heeft de prijswinnaars uit veertien inzendingen gekozen. De winnaars krijgen de mogelijkheid werkuren te besteden om hun idee uit te werken, te doordenken of te onderzoeken.

Topcare is een samenwerkingsverband van gespecialiseerde verpleeghuizen die hun zorg voortdurend verbeteren en specialiseren, gesteund door wetenschappelijk onderzoek. Lelie zorggroep is een van de leden.

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.