Reformatorische ketenzorg in Veenendaal

Zeker in hus - krant lezen

Reformatorische ketenzorg in Veenendaal

Agathos participeert in reformatorische ketenzorg Veenendaal

Zorggroep Charim, Agathos Thuiszorg (onderdeel van Lelie zorggroep) en een vertegenwoordiger van de reformatorische kerken in Veenendaal tekenden vandaag een intentie-overeenkomst om te komen tot reformatorische ketenzorg.

Door de participanten is geconstateerd dat er in Veenendaal behoefte is aan voorzieningen voor ouderen op reformatorische grondslag. Een stichting in oprichting, waarin diverse kerken vertegenwoordigd zijn, en de beide zorginstellingen willen deze ouderenzorg realiseren. Daarbij wordt gedacht aan het aanbieden van welzijn, thuiszorg,  begeleiding, huurwoningen (met de mogelijkheid om daarbij zorg te ontvangen) en verpleeghuiszorg.

De reformatorische ketenzorg zal gekenmerkt worden door hoge kwaliteit, met normen en waarden gebaseerd op de Bijbel en de reformatorische traditie. De deelnemende kerken zullen hierin proactief participeren, bijvoorbeeld door de inzet van vrijwilligers. De intentie is om binnen een jaar met concrete plannen te komen.

v.l.n.r. Henk Prins, voorzitter Raad van Bestuur Zorggroep Charim,  Gert van de Berg namens de reformatorische kerken en Frans Knuit, lid Raad van Bestuur Lelie zorggroep (waarvan Agathos onderdeel is)  tekenen de intentie-overeenkomst.

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.