Dagbesteding en paaseitjes

Dagbesteding en paaseitjes

Dagbesteding en paaseitjes

Door het coronavirus waren we helaas genoodzaakt de dagbesteding van verpleeghuis de Burcht in Rotterdam te sluiten. De activiteitenbegeleiders zijn gestart met huisbezoeken, maar ook deze worden nu zoveel mogelijk beperkt in verband met het besmettingsgevaar van de risicodoelgroep. Alleen als bezoek echt noodzakelijk is en er geen mogelijkheden zijn vanuit het eigen netwerk, brengt een medewerker een bezoek aan de client thuis.

Op afstand proberen wij zoveel mogelijk voor onze cliënten te doen. We bellen veel met ze, plaatsen berichten op Familienet (app waarmee familie op de hoogte gehouden kan worden van hun geliefde), sturen kaarten of verrassen de cliënten met een kleine attentie. Van de week fietste ik door de wijk om bloemen te bezorgen, vanachter het raam werd er soms geëmotioneerd gezwaaid. Dit was één van de manieren om ouderen een hart onder de riem te steken en de mensen thuis op te fleuren. We weten hoe moeilijk het is! We proberen ons zo goed mogelijk aan te passen aan de nieuwe situatie en zo betrokken mogelijk te blijven bij onze ouderen.

Twee voorbeelden van prachtige initiatieven die ik in en om de Burcht zie gebeuren, wil ik graag delen:

  • Er komt binnenkort een boekje uit met geheugentraining, speciaal gemaakt om thuis bezig te kunnen blijven. Binnenkort wordt dit boekje verspreid onder ouderen in Rotterdam.
  • Job Vink is al jaren een vaste muziekvrijwilliger op de dagbesteding, en hij laat zich niet stoppen door het coronavirus. Iedere week upload hij een nieuwe video met bekende liedjes die iedereen thuis mee kan zingen. Kijk voor een voorbeeld op https://youtu.be/kFPt-PdKrUs.


Jij kunt ook meehelpen!

Stuur kaarten, brieven en tekeningen naar ouderen in uw omgeving. Deze zijn ook van harte welkom in de Burcht, als ze door de brievenbus worden gedaan of eventueel worden afgegeven bij de balie. Zo bracht dit meisje ingepakte paaseitjes met zelfgemaakte kaartjes, die vol enthousiasme werden ontvangen op de afdeling.


Wil jij, in deze tijd van het coronavirus, jou steentje bijdragen aan de verpleeghuiszorg en het welzijn van onze bewoners? Meld je dan aan als 'extra held' waarmee je je beschikbaar stelt om opgeroepen te worden als het echt nodig is. Daarvoor heb je niet per se een zorgachtergrond nodig! Kijk voor meer informatie op www.werkenbijleliezorggroep.nl/extraheld

Reacties

Uw reactie

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.