De verbouwing

De verbouwing

De verbouwing

Vanochtend ben ik mijn huis uitgejaagd door een stel werkmannen die mijn badkamer eruit komen slopen. Dus daar zit ik dan, op zaterdagochtend 8.17u in mijn favoriete espresso-bar.
Onze badkamer stamt uit de jaren ‘70 en is hoognodig toe aan vervanging. Het is een prachtige retro uitvoering, voorzien van bruin gebloemde tegeltjes op de muur. Ik weet ook wel dat hij spuuglelijk is, maar hij is wel van alle gemakken voorzien: een wastafel, toilet, douchecabine en zelfs een bad.

De laatste tijd werd ik steeds vaker geconfronteerd met een mysterieus plasje water op de vloer en een onaangenaam luchtje. Nog gekker werd het toen ik aan de andere kant van de muur, onze slaapkamer, schimmel aantrof op de muur.
Hoe kan dat toch? Ik durf best toe te geven dat ik de schoonmaakskills van mijn moeder niet geërfd heb, maar dit… 
We besluiten het de eerste tijd te negeren, daarna zoeken we zelf naar wat provisorische  oplossingen, zwijgen weer een tijdje, dweil ik dagelijks geïrriteerd de badkamervloer en vervolgens barst de bom en verwijt ik mijn man “... en jij doet ook al niks!”.

Dit gaat niet de goede kant op. We besluiten toch onze trots opzij te zetten en dan toch maar de loodgieter te bellen. Voor ons als gevorderde klussers is dat toch wel een dingetje, dit klusje moeten wij toch wel zelf kunnen?
Zodra de loodgieter komt kijken, blijkt al snel: een lek in de muur.

Het doet me denken aan mijn werk in de ambulante hulpverlening. Ik kom vaak in gezinnen waar het spreekwoordelijke water uit de muur sijpelt of soms zelfs spuit. Meerdere pogingen zijn gedaan om het water te stoppen, maar vaak van korte duur of tevergeefs. Opvoedvragen, spanningen in huis, psychische klachten kunnen zo’n lek veroorzaken.

In sommige gevallen hoeven er maar een paar tegeltjes van de muur gebikt te worden, om de lek te kunnen maken. Maar in andere gevallen moet er een grote verbouwing plaats vinden.
Dát is het werk van de intensieve ambulante hulpverlening. Ik hoop jullie door middel van mijn blogs steeds beter een inkijkje te geven in ons werk!

En die verbouwing, op welke plek dan ook: dat is hard werken, even slikken en doorbijten.
En ik kan het weten.

 

Onze zorg- en hulpverleners - met uiteenlopende functies - schrijven wekelijks een persoonlijk blog over hun (werk)ervaringen, grappige anekdotes of ander interessant leesvoer. Ook is er regelmatig een gastblogger aan het woord. Er is elke woensdag iets nieuws te lezen op ons blog!
Lees hier meer over onze bloggers. 

Reacties

Uw reactie

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.