Een zomerse, feestelijke terugblik

Een zomerse, feestelijke terugblik

Een zomerse, feestelijke terugblik

Ieder viert Rotterdam het zomer carnaval.
En dan moet je niet denken aan het carnaval in Brabant…

In Rotterdam vieren we dan de Western Union Zomercarnaval straatparade.
25 carnavals groepen bestaand uit 2500 personen van meer dan 25 nationaliteiten uit het hele land verzamelen zich in Rotterdam. Dat moet toch een feest worden! Al deze mensen doen mee aan een 2, 5 kilometer lange parade door de binnenstad van Rotterdam, aangevoerd door de Zomer Carnaval Queen.

Prachtig uitgedost in kleurrijke creaties begeleid met vrolijke tropische klanken trekken zij door de stad. Twee dagen lang is het feest, wordt er gedanst, muziek gemaakt met elkaar en wordt de zomer gevierd. De binnenstad is dan echt VOL. Terrassen, eetgelegenheden, foodtrucks, iedereen doet goede zaken.

  

En de bewoners van Atrium?
Die zitten mooi eerste rang.

Stoelen voor de deur, tafeltjes en wat lekkers erbij. Rollators en rolstoelen geparkeerd.
Laat ze maar komen. Marga, onze activiteiten begeleider had het allemaal georganiseerd zodat de dagdiensten van zaterdag alleen de bewoners hoefden te begeleiden. Tussen half vier en vier uur kwam de hele parade letterlijk voor onze deur langs!

En wat maakt leeftijd uit als de zon schijnt, er een heerlijke zomerse sfeer hangt en de mensen vrolijk zijn?! Dan doe je gewoon een dansje mee met zo een mooi uitgedoste dame.

Het was een uitgelaten weekend. Waar je niks meer van merkt als je op maandagmorgen om tien over half zeven over het Beursplein loopt en alleen een paar duiven en meeuwen tegenkomt die nog wat genieten van achter gebleven lekkernijen. Weer over tot de orde van de dag. Alle kostuums en praalwagens weer opgeslagen en ik ben weer gewoon op weg naar Atrium.

Respect voor alle mensen die alle rommel die per ongeluk op straat terecht is gekomen weer hebben opgeruimd. En dat waren aardig wat kilo’s. Het blijft toch soms moeilijk om afval daar te brengen waar het hoort. Maar dat mag de pret niet drukken.

Ik wens u allen nog een fijne zonnige laatste zomer weken toe!

Reacties

22-08-2019 om 15:15

Mooi he! Ook als je de 80 allang gepasseerd bent kun je genieten van al het moois het leven nog te bieden heeft.

Uw reactie

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.