Mooi weer in Atrium

Mooi weer in Atrium

Mooi weer in Atrium

Het is nu al een tijdje mooi weer. Droog en een fijne temperatuur met de nodige zon uren. Al was het de afgelopen weken wel heel warm! Desalniettemin willen de bewoners van Atrium met dat lekkere weer naar buiten. Wandelen met familie of een bereidwillige vrijwilliger. Even gezellig een "rondje" Karel Doormanstraat en het vroegere Ter Meulen plein met al het aanbod van lekkernijen. Iedereen die wil mag mee, maar je mag uiteraard ook zelfstandig de hort op, met de scootmobiel of behulp van rolstoel of rollator.

Een aantal vindt het leuk om voor de deur van Atrium in het zonnetje te zitten en mensen te kijken. Wij zorgen voor de nodige zonnebrand, parasol en drinken. Ik schuif even aan en vraag of de dames het naar hun zin hebben. Nou dat verschilt.

De een vindt het heerlijk na een lange winter weer naar buiten te kunnen zonder dikke jas en kou en regen. “Ik geniet van de mensen, iedereen is anders. Sommige mensen hebben nog de winter aan en de ander loopt bijna bloot! Wat wel jammer is…vroeger keken de mensen je aan een gaven je een groet of een glimlach. Nu loopt men veelal in zijn telefoon en hangen er van die draadjes uit hun oren. Kijken niet op of om. Er is bijna geen contact. Jammer hoor, je mist een hoop gezelligheid.”

Een andere mening: “als je hier buiten zit is de wereld veel groter. Het lijkt of er meer ruimte is dan binnen. En de zon doet een mens goed.” De dames vinden het jammer dat er geen echt terras is waar je bijvoorbeeld ijs kunt kopen. Want zo’n zoete lekkernij met dit warme weer is altijd welkom. Gelukkig zit ijssalon Capri om de hoek.

Voor een ander is deze warmte helemaal niet fijn. Vanwege benauwdheid, hartproblemen of mobiliteitsproblemen. Voor hen zorgen we in Atrium voor verkoeling en activiteiten binnenshuis. Ook rustig aan en op het gemak want met die hoge temperaturen kun je ook niet anders.

Met mooi weer is Atrium in de relaxmodus (wat de bewoners betreft  ).

 

*Meer weten over zorgcentrum Atrium gelegen in het hartje van Rotterdam stad? Klik dan hier.

*Onze zorg- en hulpverleners - met uiteenlopende functies - schrijven wekelijks een persoonlijk blog over hun (werk)ervaringen, grappige anekdotes of ander interessant leesvoer. Ook is er regelmatig een gastblogger aan het woord. Er is elke woensdag iets nieuws te lezen op ons blog!
Lees hier meer over onze bloggers. 

Reacties

Uw reactie

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.