Vrede op aarde

Vrede op aarde

Vrede op aarde

Buiten vielen de mussen van het dak, zo warm was het. Heel Nederland pufte. Gelukkig deed de airco op de afdelingen in het verpleeghuis het wel goed. Na het middageten zaten de bewoners op de afdeling voor mensen met dementie gezellig rond de tafel in de hal. De verzorgende schonk een kopje koffie in en deed er een mini-wafeltje bij. Er heerste een ontspannen sfeer en ik maakte een babbeltje met verschillende bewoners.

Eén van de bewoners, meneer de Boer*, stond opeens op, draaide zich om en bekeek zijn stoel eens goed.  Hij zette vervolgens de stoel op zijn achterste poten en bekeek de stoel nog  eens nauwkeurig. ‘De inspectie is bezig,’ dacht ik bij mijzelf.  Toen begon mevrouw Spangen* opeens te roepen: ‘zet die stoel weer neer!’.  Meneer de Boer gaf geen krimp en ging gewoon door met de inspectie van stoel. De scheve stoel bleef scheef staan. Dat werd teveel voor mevrouw  Spangen* en zij zette een keel op: ‘Zet die stoel neerrrr!!!’
Stoïcijns keek meneer de Boer naar mevrouw Spangen. Ik vreesde een lokale bomontploffing als dit zo door zou gaan en besloot maar een lied in te zetten: Vrede op aarde, vrede op aarde... Ik was nog niet begonnen of mevrouw Spangen zette ook haar krachtige stem in: vrede op aarde, bij de mensen, bij de mensen een…
Opeens hoorde ik nog drie bewoners meezingen. ‘Het Kerstlied is tóch bekend,’ dacht ik bij mijzelf. Een welbehagen, een welbehagen, een welbeha-a-agen…. Niet te geloven, de hele tafel zong het lied mee!  Ere zij God, ere zij God, in de hoge, in de hoge, in de Ho-o-oge…Volkomen in harmonie werd het prachtige lied gezongen. Iedereen keek tevreden.

Kerstvrede  te midden van de zomerse hitte.
De stoel van meneer de Boer stond weer op vier poten en hij dronk zijn lekkere kopje koffie op.
De rust was weergekeerd.

*Namen van bewoners zijn fictief.

Bent u of jij op zoek naar werk in de zorg? Kijk dan hier of er een vacature is die bij u of jou past.

Onze zorg- en hulpverleners - met uiteenlopende functies - schrijven wekelijks een persoonlijk blog over hun (werk)ervaringen, grappige anekdotes of ander interessant leesvoer. Ook is er regelmatig een gastblogger aan het woord. Er is elke woensdag iets nieuws te lezen op ons blog!
Lees hier meer over onze bloggers.  

Reacties

Uw reactie

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.