Als moeder en dochter

Als moeder en dochter

Als moeder en dochter

Jezelf zijn, dat is belangrijk voor Jeanne Booy-Advokaat (78)  en voor haar hulp bij huishouden Fleur van Snippenberg (23). Toen mevrouw Booy artrose in haar handen kreeg, werd het huishoudelijk werk moeizamer en werd ze cliënt bij Agathos. Naast haar werk als jeugdwerker in de Protestantse Kerk, werkt Fleur twee dagen in de week bij Agathos als hulp bij huishouden. Elke week is ze  tweeënhalf uur bij mevrouw Booy. Ze hebben inmiddels een goede band met elkaar. Mevrouw Booy: “Fleur voelt zich hier thuis en we voelen ons op ons gemak bij elkaar. Ze is heel ontvankelijk. Ik zie altijd uit naar haar komst en naar ons koffie-kwartiertje.” Fleur glimlacht: “Ik voelde me heel welkom hier. Mevrouw Booy is heel open en warm. En ze is ook humoristisch.” “ Ja, dat weet u misschien niet,” vervolgt ze tegen mevrouw Booy, “maar ik vind u grappig…” “Wat zeg je nu?” reageert mevrouw Booy verwonderd.

Fleur: “Ik denk dat we op elkaar lijken. Ik herken heel veel in mevrouw Booy.” Mevrouw Booy knikt instemmend. “We vinden dezelfde dingen belangrijk. En we zijn allebei eerlijk, open en hebben een luisterend oor voor elkaar. Het is haast als een moeder-dochter-verhouding. We huilen weleens samen, en we lachen ook veel.” “En we hebben ook weleens samen gebeden,” voegt Fleur toe. “En dat allemaal in die tweeënhalf uur…”

Mevrouw Booy koos bewust voor Agathos vanwege de christelijke identiteit. “Je haalt toch iemand in je eigen huis. Dan kies ik graag een christelijke organisatie, dat voelt vertrouwd.” Maar het belangrijkste is volgens beide vrouwen dat ze allebei volledig zichzelf kunnen zijn. Mevrouw Booy: “Je kunt jezelf zijn als je weet wie je bent. Dat heb ik zelf pas ontdekt toen ik een echte relatie met God kreeg.” “Ja,” voegt Fleur toe, “ als je gelooft, is dat het waar je je identiteit vandaan haalt.”

Mevrouw Advokaat ontvangt Hulp bij Huishouden van Agathos, team HbH Woudenberg. Dit team zoekt nog collega's. Interesse? Klik dan hier voor de vacatures.
Zoek je een andere baan in de zorg? Kijk dan werkenbijleliezorggroep.nl voor al onze vacatures in de zorg en hulpverlening.

Dit interview komt uit het Lelie magazine dat in december 2019 verscheen.
Beeld: Iris Loonen. Tekst: Hanna Smallenbroek.
Klik hier om door dit Lelie magazine te bladeren. Klik hier om het meest recente Lelie magazine gratis aan te vragen.

 

 

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.