Andra Kranendonk nieuwe bestuurder van Lelie zorggroep

Andra Kranendonk nieuwe bestuurder van Lelie zorggroep

Andra Kranendonk nieuwe bestuurder van Lelie zorggroep

Andra Kranendonk is benoemd als lid raad van bestuur van Lelie zorggroep. Samen met bestuursvoorzitter Hendrik Jan van den Berg vormt zij per 1 oktober 2021 de nieuwe raad van bestuur.

Kranendonk is ervaren in de zorg en was afgelopen jaren Manager acute zorg in het Maasstadziekenhuis in Rotterdam. Eerder werkte zij ook in het Vlietland Ziekenhuis en Ikazia Ziekenhuis.

‘Erg gemotiveerd’

“Ik ben erg gemotiveerd om de zorg voor cliënten van Lelie zorggroep op de beste manier vorm te geven”, zegt Kranendonk. “In de afgelopen jaren is er binnen de zorggroep veel aandacht geweest voor innovatie. Mijn focus zal de komende jaren liggen op het verder doorontwikkelen van de zorg en hulpverlening.”

Kranendonk volgt bestuurder Joost Zielstra op, die aan de slag gaat bij Stichting Humanitas. Hendrik Jan van den Berg is blij dat de organisatie zo snel een goede opvolger gevonden heeft: "Met Andra krijgt de organisatie een enthousiaste en verbindende bestuurder. Ik kijk er naar uit om samen met Andra mij in te zetten voor de christelijke zorg".

Actief in zorg

Kranendonk (55 jaar) is al haar hele werkzame leven actief in de zorg. Zij begon als verpleegkundige in het ziekenhuis en groeide snel door naar leidinggevende functies. In haar laatste functie was ze verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van de Intensive Care, Spoedeisende Hulp en Observatorium, Hartcentrum, Dialysecentrum en Donatie. De raad van toezicht is blij met de komst van deze ervaren bestuurder. Prof. dr. Elbert Dijkgraaf, voorzitter raad van toezicht: “Met Andra Kranendonk hebben we een bevlogen en deskundig bestuurder aan kunnen stellen. Ze is bijzonder gemotiveerd om de zorg voor cliënten van Lelie zorggroep op de beste manier vorm te geven. Op een praktische, aansprekende manier wil zij haar christen-zijn vormgeven in het liefdevolle werk van onze organisatie. We wensen beide leden van de raad van bestuur samen met alle medewerkers veel werkplezier en een goede samenwerking toe.”

Reacties

Uw reactie

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.