E-learning over dementie voor (leerling) helpenden en verzorgenden

Zeker in hus - krant lezen

E-learning over dementie voor (leerling) helpenden en verzorgenden

Het Trimbos-instituut maakt een e-learning over dementie speciaal bedoeld voor leerling helpenden en verzorgenden op ROC's en voor medewerkers in de zorg als bij- of nascholing. In de e-learning staat het welbevinden en het gedrag van mensen met dementie centraal. Met het aanleren van een persoonsgerichte manier van omgaan met mensen met dementie wil de e-learning zorgmedewerkers handvatten bieden om het welbevinden van mensen met dementie te bevorderen en moeilijk hanteerbaar gedrag zoveel mogelijk te voorkomen. Ook biedt de e-learning handvatten voor het omgaan met moeilijk hanteerbaar gedrag wanneer dit toch optreedt. Belangrijk onderdeel van de e-learing zijn op film uitgebeelde praktijksituaties gericht op het contact tussen verzorgenden en mensen met dementie. 

Scholing

Op dit moment laat de scholing van helpenden en verzorgenden in de ouderenzorg gericht op het omgaan met mensen met dementie te wensen over. Uit de Monitor Woonvormen Dementie blijkt dat een gebrek aan deskundigheid op dit gebied tot gevolg heeft dat verzorgenden een hogere werkdruk ervaren.


Gereed

De e-learning is rond de zomer gereed en wordt dan in het najaar eerst getest bij een groep van 40 leerling helpenden en verzorgenden.

Het Trimbos-instituut maakt de e-learning samen met de zorgorganisatie Laurens, Lelie zorggroep, het Nationaal Zorgcollege en het Albedacollege. De e-learning wordt ontwikkeld dankzij een subsidie van het FondsNutsohra en bijdragen van Laurens en Lelie Zorggroep.

Meer informatie: Bernadette Willemse  bwillemse@trimbos.nl. Voor meer informatie over persoonsgerichte zorg of andere projecten van het Trimbos-instituut gericht op dementie, kijk op www.kennispuntdementie.nl.

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.