Geen QR-code voor medewerkers Lelie zorggroep

Geen QR-code voor medewerkers Lelie zorggroep

Geen QR-code voor medewerkers Lelie zorggroep

Het kabinet wil dat zorgorganisaties de ruimte krijgen om van hun medewerkers te vragen dat zij dagelijks de QR code van de coronacheck app laten zien. Lelie zorggroep laat als landelijke aanbieder van ouderenzorg en hulpverlening weten dit niet van haar medewerkers te gaan vragen.

“Vaccinatie is een recht en geen plicht”, zegt Hendrik Jan van den Berg, bestuurder bij Lelie zorggroep. “Wij hebben onze medewerkers vanaf het moment dat de mogelijkheid kwam om te vaccineren gewezen op de argumenten om je wel te laten vaccineren. Daarbij hebben we altijd gezegd dat medewerkers deze keuze naar hun eigen verantwoordelijkheid en geweten mogen maken. Door bij de deur op de QR-code te gaan checken, zouden we onnodig polariseren en maken we het haast onmogelijk voor medewerkers die gekozen hebben zich niet te laten vaccineren en daarmee dus elke dag zouden moeten testen. Hierdoor lopen we het risico dat medewerkers onnodig de zorg verlaten. Dat is niet de werkgever die wij willen zijn. Iedereen is nodig, juist nu! Lelie zorggroep is er om zorg te geven aan iedereen die dat nodig heeft en daar zullen we onverminderd mee door gaan.”

Extra aandacht voor maatregelen

Lelie zorggroep heeft gedurende de coronapandemie altijd veel aandacht gehad voor beschermende maatregelen om het virus te bestrijden. Naar aanleiding van de persconferentie van dinsdag zijn de maatregelen opnieuw aangescherpt en ook bezoekers hierover geïnformeerd. “Wij werken met kwetsbare cliënten en hebben de verantwoordelijkheid hen zo goed mogelijk te beschermen. In de praktijk zien wij dat ook gevaccineerde medewerkers en cliënten opnieuw besmet kunnen raken en het virus over kunnen dragen. Daarom is het belangrijk om zolang het virus in deze mate in ons land actief is voor iedereen dezelfde maatregelen te laten gelden en daar samen alert op te zijn. Zo doen we wat in ons vermogen ligt om het virus buiten de deur te houden.”

Kijk op www.leliezorggroep.nl/coronavragen voor meer informatie over het coronabeleid van Lelie zorggroep.

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.