Gratis opvoedwebinar door hulpverleners van Agathos op maandagavond 4 oktober

Gratis opvoedwebinar door hulpverleners van Agathos op maandagavond 4 oktober

Gratis opvoedwebinar door hulpverleners van Agathos op maandagavond 4 oktober

“Opvoeden vanuit verbinding, dáár gaat het om” vindt Petra Smit, hulpverlener en gedragscoach bij Agathos hulpverlening. Samen met collega Femke Wassink houdt zij in de Week van de Opvoeding een opvoedwebinar over het thema: opvoeden vanuit verbinding met je kind. Het webinar is (na aanmelding) gratis online te volgen op maandagavond 4 oktober. 

“Alle ouders zitten weleens met de handen in het haar als het gaat om opvoeden, tegelijk is opvoeden ook een hele mooie taak.” Petra Smit werkt als hulpverlener bij Agathos hulpverlening (onderdeel van Lelie zorggroep), is moeder van twee kinderen (9 en 5 jaar) en heeft bijna 20 jaar werkervaring in de hulpverlening: “Ik heb geleerd dat het veel ontspanning geeft om op te voeden vanuit verbinding. Dat betekent dat de relatie die je als ouder met je kinderen wilt, voorop staat. Je laat eigenlijk steeds aan je kinderen weten dat je van hen houdt, dat je een goede relatie met hen belangrijk vindt en dat je graag wilt dat jullie het goed hebben samen én dat het goed gaat met je kinderen. In de praktijk zie je dan een mooie balans tussen grenzen stellen en werken aan een fijne relatie met je kind. Hoe je dat doet, dat laten we zien in het webinar.” 

Liefhebben en vertrouwen
Petra: “Opvoeden is een allesomvattende klus die veel zegt over jou als persoon: wie ben je, waar kom je vandaan en hoe ben je zelf opgevoed? Dat neem je allemaal mee in de opvoeding van je kinderen. Elk gezin heeft een verhaal en dat verhaal mag er zijn. Het is het startpunt van de vraag: wat vind je belangrijk in de opvoeding?” Ze vervolgt: “Ouders willen het vaak zo graag goed doen, maar dat lukt niet altijd. Iedereen loopt tegen eigen beperkingen aan. Dit komt ook omdat er gebrokenheid is in de wereld. Toch heb ik geleerd dat het mogelijk is in de opvoeding: liefhebben, vertrouwen en met elkaar je weg erin vinden.” Petra vindt dat ook belangrijk vanuit het geloof. “Onze God geeft ons uit liefde vrijheid en vertrouwen, daar mogen wij een mooi voorbeeld aan nemen. Dat is een ingewikkelde taak, maar ook een mooie taak. Daar willen we tijdens het webinar dieper op ingaan.”

Echtheid
Petra vervolgt: “Het kan erg belemmerend werken als je bang bent dat je het niet goed doet. Ik vind eigenlijk dat de meeste mensen meer goed doen dan ze zelf denken. Daarop mogen we best wat meer vertrouwen. Als we vanuit een bepaalde vrijheid kijken naar opvoeding, geeft dat ook meer vertrouwen.”
“Eigenlijk maken we opvoeden misschien wel te belangrijk,” concludeert Petra, “we mogen er ook best op vertrouwen dat kinderen zélf groeien. Niet alles hoeft perfect te zijn en je hoeft ook niet overal een antwoord op te hebben. Het belangrijkst is om vanuit liefde en vertrouwen op te voeden. Echtheid is de beste manier om op te voeden. Het geeft niet als je het even niet weet. Je kunt dan samen zoeken. Durf kwetsbaar te zijn!” Hoe dat moet? Daarover vertelt ze tijdens het webinar graag meer.

Relatie
Petra en haar collega zien er naar uit om veel opvoeders online te ontmoeten op 4 oktober. “Alle ouders met kinderen tussen 0 en 18 jaar kunnen er iets aan hebben, vooral als je ernaar op zoek bent om meer vanuit de relatie met je kind de opvoeding aan te gaan.”    

Het webinar opvoeden vanuit verbinding met je kind
Webinar: opvoeden vanuit verbinding met je kind
Wanneer: maandagavond 4 oktober om 20.00 uur
Sprekers: Petra Smit en Femke Wassink, hulpverleners bij Agathos hulpverlening (onderdeel van Lelie zorggroep)
Voor wie: voor alle opvoeders met kinderen tussen 0 en 18 jaar
Kosten: gratis
Aanmelden via: agathos-hulpverlening.nl/webinar 

Agathos thuiszorg, Agathos hulpverlening, Curadomi thuiszorg en Lelie zorggroep wonen, zorg en welzijn maken deel uit van Lelie zorggroep.
Lelie zorggroep biedt zorg- en hulpverlening aan iedereen die dat nodig heeft. Dagelijks werken we, vanuit christelijke uitgangspunten, met veel gemotiveerde medewerkers aan Zorg Thuis, Zorg in onze huizen en Hulpverlening.

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.