Intentieverklaring Gewoon Thuis ondertekend

Zorg voor elkaar!

Zorg voor elkaar!

Hebt u zorg of hulp nodig? Wij helpen u graag vanuit onze christelijke overtuiging. Kijk op het kaartje voor ons aanbod bij u in de buurt.

Intentieverklaring Gewoon Thuis ondertekend

“Nu ik in de gewone maatschappij woon voel ik mij een stuk prettiger. Ik ga steeds meer glimmen.”  Dit waren vandaag letterlijk de woorden van een van de deelnemers van het Gewoon Thuis project.

Het project Gewoon Thuis, wat inmiddels een beweging genoemd kan worden omdat het zich steeds verder ontwikkelt, is gestart in 2016 als pilot door het Leger des Heils, Eleos en Kwintes in de gemeenten Gouda en Krimpenerwaard. Gemiva-SVG, ASVZ en Lelie zorggroep zijn later aangehaakt om onder andere een bredere doelgroep te kunnen bereiken en de doorontwikkeling verder te ondersteunen. Ook de andere gemeenten in de regio Midden Holland zijn aangehaakt.

Donderdag hebben wij als samenwerkende partijen de samenwerking bekrachtigd door een intentieverklaring te ondertekenen. “Mooi om de krachten te bundelen in de hoop dat die glimlach ook zal verschijnen op nog veel meer gezichten van cliënten die vanuit beschermd wonen weer Gewoon Thuis zullen gaan, of blijven, wonen”, zegt Emelia van de Voorde, regiomanager bij Lelie zorggroep.

Bij Gewoon Thuis richten we ons bijvoorbeeld op cliënten met een verstandelijke beperking of psychische problematiek. Cliënten die extra ondersteuning nodig hebben bij bijvoorbeeld het invullen van hun dag kunnen dit gepland en ongepland ontvangen op hun woonadres. Daarnaast is er de mogelijkheid om, waar nodig, terug te vallen op een ondersteuningspunt in de wijk.

Voor Lelie zorggroep is Agathos actief in dit project. Omdat Agathos zowel thuiszorg als hulpverlening kan bieden, zijn we bij dit project betrokken. Zo kunnen we mensen helpen die bijvoorbeeld zowel ernstige psychiatrische problemen hebben als ook lichamelijke klachten en daarom zowel hulp bij het huishouden en verzorging als begeleiding nodig hebben.

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.