Intentieverklaring voor bouw woonzorglocatie Morgenster in Katwijk getekend

Intentieverklaring voor bouw woonzorglocatie Morgenster in Katwijk getekend

Intentieverklaring voor bouw woonzorglocatie Morgenster in Katwijk getekend

Op 23 november is de intentieverklaring voor de bouw van een woonzorglocatie in Katwijk ondertekend. De partijen Stichting de Morgenster Katwijk, zorgvastgoedontwikkelaar Estea en zorgaanbieder Lelie zorggroep spreken in de verklaring de intentie uit om een locatie te ontwikkelen die specifieke aandacht heeft voor de Katwijkse christelijke identiteit.

Op de beoogde locatie is nu nog basisschool De Krulder gevestigd. Afgelopen jaar werd de grond die vrijkomt op deze locatie door de gemeente gegund aan de samenwerkende partijen om hier een woonzorglocatie te bouwen. “We hebben al geruime tijd honderden gegadigden voor deze voorziening. We zijn blij dat we na jarenlang zoeken naar een geschikte locatie nu eindelijk zover zijn dat we de intentie om deze voorziening in Katwijk te bouwen, op papier kunnen vastleggen”, zegt Hendrik Jan van den Berg, bestuurder bij Lelie zorggroep waar ook Curadomi thuiszorg, in Katwijk actief, onderdeel van is. In de overeenkomst staat dat de drie partijen zestig woningen met zorg willen realiseren. Daarmee bouwen de partijen direct aan de zorg van de toekomst, waar mensen zoveel mogelijk zelfstandig kunnen wonen, maar de zorg en welzijn die zij daarbij nodig hebben dichtbij is. Bovendien wordt gedacht aan voldoende ruimte voor ontmoeting. “We bouwen geen verpleeghuis, maar een woonomgeving waar we goede zorg kunnen leveren. Samen met en voor onze achterban in Katwijk.”

Thuisgevoel
Na vele jaren lijkt de wens van Niek van Duijvenbode, voorzitter van Stichting de Morgenster en initiator van het project, werkelijkheid te worden. “Ik wilde dat er een voorziening in Katwijk komt die ik voor mijn eigen ouders niet kon vinden. Een plaats waar je je thuis kunt voelen als Katwijker vanuit een christelijke levensinvulling en het dorpse karakter waaraan veel van onze inwoners hun hele leven gewend zijn geweest en zich in herkennen.”

Ook Erik van den Brand, bestuurder bij Estea, benadrukt de lange adem die nodig was bij dit project. “Zonder de volharding van Niek van Duijvenbode hadden we dit nooit volgehouden. Wij zijn ook blij dat er na zo’n lange inspanning nu eindelijk gesproken kan worden over een ontwerp en bouwplanning.” De samenwerkende partijen verwachten binnenkort de grond van de gemeente te verwerven en rekenen daarna op een jaar voor het vergunningsproces. Zij spreken de hoop uit dat in 2025 de nieuwe locatie de deuren kan openen. Tot die tijd zal vanuit de samenwerkingspartijen zoveel mogelijk gedaan worden om mensen die hier willen komen wonen van de benodigde zorg en ondersteuning te voorzien.

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.