Lelie zorggroep benoemt Joost Zielstra als nieuwe bestuurder

Lelie zorggroep benoemt Joost Zielstra als nieuwe bestuurder

Lelie zorggroep benoemt Joost Zielstra als nieuwe bestuurder

Joost Zielstra is benoemd als bestuursvoorzitter van Lelie zorggroep. Samen met Hendrik Jan van den Berg vormt hij per 1 mei 2018 de nieuwe raad van bestuur. Zielstra is ervaren in de (ouderen)zorg en was de afgelopen jaren bestuurder van ouderenzorgorganisatie De Vijverhof in Capelle aan den IJssel. Zijn jarenlange ervaring in de zorg, zijn bevlogenheid voor kwalitatief goede zorg en zijn kennis van de Rotterdamse context, vormen een waardevolle aanvulling in de raad van bestuur.

De huidige bestuurder Hendrik Jan van den Berg heeft de organisatie slagvaardig geleid door een periode van zwaar weer, aldus voorzitter van de raad van toezicht, Albert van Wijk. Er werd gebouwd aan kwaliteit van zorg en gezonde financiën, na een periode van verscherpt toezicht op twee locaties en financiële tegenslag. De organisatie is nu klaar voor een nieuwe fase van ontwikkelen en innoveren. “Met de komst van Joost Zielstra krijgt Lelie zorggroep een gedreven en bevlogen zorgbestuurder”, zegt Van den Berg.  “Als bestuur willen we de ingezette ontwikkeling op het gebied van kwaliteit en persoonsgerichte zorg verder vorm geven voor al onze cliënten en medewerkers. Hierin is Joost Zielstra een waardevolle versterking voor onze organisatie.”

‘Geweldige uitdaging’

Joost Zielstra: “Met veel enthousiasme heb ik gekozen voor deze nieuwe uitdaging. Lelie zorggroep is een mooie organisatie die merkbaar gedreven is door haar christelijke identiteit. Vanuit een rijke historie is Lelie zorggroep sterk verankerd in Rotterdam met verpleeghuiszorg en thuiszorg en vanuit de divisies Agathos en Curadomi met thuiszorg en hulpverlening in een groot deel van Nederland. Ik vind het een geweldige uitdaging om aan deze organisatie leiding te mogen geven en zie uit naar de samenwerking met Hendrik Jan van den Berg.”

Zielstra (52) is al zijn hele werkzame leven actief in de (ouderen)zorg. Hij begon als verpleegkundige in het ziekenhuis en maakte op zijn 25e als leidinggevende de overstap naar de verpleeghuiszorg. Een sector waar hij zich tot op de dag van vandaag met hart en ziel voor inzet

De raad van toezicht is blij met de komst van deze ervaren ouderenzorgbestuurder. “We hebben veel vertrouwen in de nieuwe samenstelling van onze  raad van bestuur. We wensen beide leden samen met alle medewerkers veel werkplezier en een goede samenwerking toe.”

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.