Polikliniek Kralingen officieel geopend door Tamara van Ark, demissionair minister voor Medische Zorg en Sport

Polikliniek Kralingen officieel geopend door Tamara van Ark, demissionair minister voor Medische Zorg en Sport

Polikliniek Kralingen officieel geopend door Tamara van Ark, demissionair minister voor Medische Zorg en Sport

Op 1 juli 2021 is de nieuwe polikliniek Kralingen van het IJsselland Ziekenhuis officieel en feestelijk geopend door demissionair minister voor Medische Zorg en Sport, Tamara van Ark. De polikliniek is gevestigd in verpleeghuis en revalidatiecentrum Pniël van Lelie zorggroep in Rotterdam Kralingen. Tamara van Ark knipte het openingslint door. Dit deed zij samen met medewerkers van Lelie zorggroep en IJsselland Ziekenhuis en een vertegenwoordiging van hun patiënten. De raden van bestuur van het verpleeg- en ziekenhuis ondertekenden de samenwerkingsovereenkomst.

Hendrik Jan van den Berg, bestuursvoorzitter van Lelie zorggroep, is blij met deze bijzondere ontwikkeling. “We heten de polikliniek Kralingen van harte welkom in verpleeghuis Pniël. Samen met het IJsselland Ziekenhuis kunnen we de zorg zo dicht mogelijk bij de mensen in de wijk realiseren.’’

Rondleiding

Na de opening en een feestelijke toast werd minister Van Ark rondgeleid over de nieuwe polikliniek en afdeling radiologie. Daarna maakte zij op de afdeling longrevalidatie in Pniël kennis met mevr. Hartsuiker en haar man, een patiënte die binnen het gezamenlijk zorgpad longrevalidatie revalideert in Pniël. Zo krijgt zij de juiste zorg op de juiste plek door de juiste zorgprofessional.

Officiële opening

De polikliniek is gestart in januari 2021. In verband met de coronamaatregelen en de afronding van de verbouwing in Pniël werd besloten de officiële opening uit te stellen tot de zomer. Er was een beperkt gezelschap aanwezig en bij de aansluitende borrel voegden zich meer betrokkenen van Lelie zorggroep en IJsselland.

Afronding verbouwing op een fijne locatie

Niet alleen de polikliniek werd geopend, ook de heropening van het restaurant, de zorgwinkel en de entreehal van Pniël kwamen aan bod. De bezoeker komt nu binnen in een ruime entree waar de medewerkers van Pniël en het IJsselland Ziekenhuis samen de nieuwe balie bemensen. Patiënten die in Kralingen zijn geweest, geven aan dat het een fijne en rustige locatie is met vriendelijk en hulpvaardig personeel. De kleinschaligheid is voor een grote groep patiënten prettig. En dat geldt ook voor de medewerkers.

Samenwerking IJsselland Ziekenhuis en Lelie zorggroep

Betere zorg voor elke patiënt, dichtbij huis en zonder dat iemand steeds weer bij een ander loket moet aankloppen voor zijn zorg. Daarvan dromen Lelie zorggroep en het IJsselland ziekenhuis die sinds 2020 intensief samenwerken. Een eerste concrete stap in die samenwerking is de vestiging van de Polikliniek Kralingen in Pniël. Een goed voorbeeld van die samenwerking is het gezamenlijk zorgpad longrevalidatie, waar mevrouw Hartsuiker aan deelneemt. Hier kunnen mensen met COPD terecht na een opname in het IJsselland ziekenhuis.

Andere initiatieven zijn het griepproject, de transmurale zorgbrug (warme overdracht van ziekenhuis naar huis), de virtuele thuiszorg en het bij elkaar stagelopen om de onderlinge deskundigheid te bevorderen. Alle samenwerkingsvormen moeten een onnodig lange ligduur in het ziekenhuis voorkomen en versterken de samenwerking tussen beide partijen op het gebied van innovatie en personeelsbeleid.

Bekijk hier de video van de opening

 

Reacties

Uw reactie

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.