Rouw na zelfdoding

Rouw na zelfdoding

Rouw na zelfdoding

Rouw na zelfdoding

De Driehoek organiseert samen met de Wegwijzer groepsbijeenkomsten voor nabestaanden van mensen die door zelfdoding om het leven zijn gekomen.
Deze bijeenkomsten starten op dinsdagavond  2 april, 19.30 uur, in de Opstandingskerk te Utrecht.

Zelfdoding

Jaarlijks komen rond de 1700 mensen in Nederland om het leven doordat zij zelfmoord plegen. De nabestaanden blijven verbijsterd achter en worstelen met waarom vragen, schuld- en schaamtegevoelens en afwisselend met boosheid en gevoelens van een diep gemis.

Rouwproces

Het rouwproces na zelfdoding kan erg lang duren. Het wordt wel omschreven als een strijd om te overleven, een voortdurende confrontatie met jezelf en je eigen verdriet. De omgeving weet vaak niet goed wat ze met de situatie aan moet. Troosten is voor de omgeving ingewikkeld, hoe doe je dat als het verdriet zo groot en ingewikkeld is. Voor nabestaanden is troost ontvangen ook een lastig proces. Goedbedoelde adviezen pakken nogal eens verkeerd uit. Zo kan de relatie met God een flinke knauw krijgen en komen als troost bedoelde Bijbelwoorden nogal eens verkeerd binnen.

Gespreksgroepen

Voor iedereen die geconfronteerd is met zelfdoding in zijn familie of vriendenkring en die hierover door zou willen spreken organiseren de Driehoek en De Wegwijzer samen de gespreksgroep Rouw na zelfdoding. Het kan helpen om met anderen die in een vergelijkbare situatie zijn je verdriet en ervaringen te delen. In 6 bijeenkomsten gaan we met elkaar in gesprek over verlies en rouw na zelfdoding. Met als doel je gevoelens te delen, herkenning te krijgen en opnieuw de kracht te vinden weer verder te gaan.

 

Informatie en aanmelden

Meer informatie en aanmelden op www.dedriehoek.nl 
Groot Nieuwsradio heeft een uitzending verzorgd over rouw na zelfdoding. U kunt dit aangrijpende radio interview  via de website van de Driehoek beluisteren.

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.