Prinsessenhof | Lelie zorggroep

Prinsessenhof

Prinsessenhof

Verzorgd wonen in het centrum van Krimpen aan den IJssel. Dat kan in de zorgstudio’s van Prinsessenhof. U vindt in Prinsessenhof een veilige woonomgeving in een vertrouwde reformatorische sfeer voor mensen die niet meer volledig zelfstandig kunnen blijven wonen. In de comfortabele nieuwe zorgstudio’s, die door Lelie zorggroep verhuurd worden, kan de benodigde zorg geboden worden.

Woonzorg voor 2 doelgroepen
In totaal komen er in Prinsessenhof 18 zorgstudio’s, verdeeld over 2 woongroepen. Deze studio’s zijn geschikt voor mensen met een vorm van dementie en voor mensen met een lichamelijke beperking of aandoening met ZZP 5 of 6. Voor mensen met ZZP 4 en vanaf ZZP 7 vindt altijd overleg plaats met de huisarts). De indeling van de zorgstudio’s is afgestemd op deze twee verschillende zorgsoorten.

Indeling zorgstudio's
De zorgstudio’s bestaan uit een woon /slaapkamer en een badkamer. De vloeroppervlakte bedraagt 41 tot 43m².

Samen zelfstandig wonen
In Prinsessenhof woont men samen met acht andere mensen in een woongroep. Ieder heeft zijn eigen studio maar er zijn ook een gezamenlijke woonkamer/eetkeuken, spoel- en wasruimte, bergruimtes etc.

Vertrouwde sfeer
De reformatorische identiteit is een verbindende factor in de woongroep van Prinsessenhof. Ieder mens wil voor zichzelf een woon- en leefomgeving die bij hem of haar past. Dat geldt in het bijzonder op het moment dat iemand zorg of hulpverlening nodig heeft. In een kwetsbare periode van het leven, zoekt hij geborgenheid, herkenbaarheid en veiligheid. Prinsessenhof wil in die behoefte voorzien door zowel in het wonen als in de zorg duidelijke keuzes te maken die hierbij aansluiten. Zo is er een samenwerkingsverband met reformatorische kerken die gezamenlijk weeksluitingen willen verzorgen. Een en ander is ook beschreven in het identiteitsstatuut van Prinsessenhof. Door de nadruk op de reformatorische identiteit is Prinsessenhof een woonzorgcomplex waar reformatorische bewoners zich thuis voelen.

Zorg en begeleiding
Mantelzorgers en vrijwilligers spelen een belangrijke rol in Prinsessenhof. Samen met de plaatselijke kerken organiseren we activiteiten voor de bewoners. De zorg en begeleiding wordt geboden door een team van deskundige verpleegkundigen en verzorgenden die in dienst zijn bij Agathos Thuiszorg. Prinsessenhof is onderdeel van Lelie zorggroep en maakt dagelijks gebruik van de bestaande expertise van Agathos en de verpleeghuizen binnen Lelie zorggroep.

Tarieven
De huurprijzen van de zorgstudio’s zijn afhankelijk van uw inkomen. Naast de huur betaalt u servicekosten en een eigen bijdrage voor de zorg. Deze eigen bijdrage is ook afhankelijk van uw inkomen. Door de complexiteit van financiering en vergoeding van de zorg zijn de tarieven vrijwel altijd persoonsgebonden. Graag lichten we een en ander toe in een persoonlijk gesprek.

Contact
Om in de zorgstudio’s van Prinsessenhof te mogen wonen is een indicatie nodig met een zorgzwaartepakket / zorgprofiel zoals beschreven onder het kopje ‘woonzorg voor twee doelgroepen’.
Via prinsessenhof@leliezorggroep.nl kunt u uw interesse voor de zorgstudio’s kenbaar maken. U kunt ook telefonisch contact met ons opnemen voor meer informatie via (010) 264 07 77 (Agathos).

Adres
Prinsessenhof
Oranjesingel 9
2922TN Krimpen aan den IJssel

Prinsessenhof@leliezorggroep.nl
(010) 264 07 77 (het zorgteam en de coördinator zijn bereikbaar via Agathos)

 

Werken in Prinsessenhof

Heb je hart voor de zorg, ben je creatief en geef je om gezelligheid? Wij zoeken een enthousiaste Helpende/Verzorgende niveau 2, een Verzorgende IG en een Verpleegkundige die in het nieuwe team willen meebouwen aan goede en liefdevolle zorg en een fijne leefsfeer voor de bewoners.

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.