Als het gewone onverwacht bijzonder wordt

Als het gewone onverwacht bijzonder wordt

Als het gewone onverwacht bijzonder wordt

“Wat fijn dat we zo samen rustig een bakje koffie konden doen na alle hectiek van afgelopen tijd. Daar heb ik zo naar verlangd!” Ik sta in de deuropening om weer naar de auto te gaan. Ik ben bij meneer en mevrouw van den Brink* geweest voor een eerste zorgmoment en de intake. Meneer loopt nog even mee naar de voordeur. Zijn vrouw heeft een kleine twee weken in het ziekenhuis gelegen en is gisteren thuisgekomen. In de afgelopen weken, en in het bijzonder de afgelopen dagen, is er veel op het echtpaar afgekomen. Ik kan mij voorstellen dat ze verlangen naar het ‘gewone’ en de rust om samen zulke alledaagse dingen weer te kunnen doen.

Vanaf het moment dat iemand van patiënt cliënt mag worden en dus vanuit het ziekenhuis naar huis mag, moet er soms veel geregeld worden. Onder andere het aanvragen en laten bezorgen van de nodige hulpmiddelen en de inzet van thuiszorg. Zo heeft mevrouw van den Brink een hoog-laagbed in de kamer staan en een postoel, omdat traplopen nog niet goed gaat. Bijna alles is nu geregeld en de intake is ook afgerond. Een dochter is nog onderweg naar de thuiszorgwinkel om een douchestoel te halen, de apotheek komt de juiste medicatie nog bezorgen en ik ga op kantoor het dossier verder invullen.

Het echtpaar vertelde hoe zij de afgelopen weken beleefd hebben, hoe ze daarvoor altijd zeer zelfstandig waren en dat ze dit ook weer hopen te worden. Beide zijn ze een eind in de tachtig en je merkt aan alles dat ze een echt team zijn. Wat blijft dat mooi om daar getuige van te mogen zijn! En dan is het heel wat als je gescheiden wordt en er van alles geregeld moet worden. Naast alle zorgen over de gezondheid en de onzekerheid of ze nog samen in het huis zouden kunnen blijven wonen, waar ze al tientallen jaren gewoond hebben.

Als meneer van den Brink de deur achter mij dicht doet en ik naar de auto loop om naar het kantoor te gaan om het zorgplan op te gaan stellen, heb ik een gevoel van respect en bewondering. Wat dapper hoe deze mensen alles zo doorstaan en wat gun ik hen nog vele bakjes koffie samen!

*Onze bloggers gaan met respect om met onze cliënten en collega’s en zullen geen echte namen noemen of concreet herleidbare situaties beschrijven.

Onze zorg- en hulpverleners - met uiteenlopende functies - schrijven regelmatig een persoonlijk blog over hun (werk)ervaringen, grappige anekdotes of ander interessant leesvoer.
Lees hier onze blogs en verhalen.

Ben jij op zoek naar werk met waardering? Kijk op werkenmetwaardering.nl voor onze vacatures.

 

Reacties

Uw reactie

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.