Arm schaap

Arm schaap

Arm schaap

Ik zit te typen in ons kantoor en verderop hoor ik mevrouw Spangen* opeens boos tegen een zuster tekeer gaan. Een paar krachttermen vliegen daarbij door de lucht. Vanmorgen was mevrouw - die op een gesloten afdeling van het verpleeghuis verblijft -  nog in de kerkdienst en had ze uit volle borst  meegezongen.

Ik loop naar de woonkamer en besluit met haar naar buiten te gaan. Ze kalmeert direct. In het warme zonnetje op de dijk laat ik haar een zachte graspluim voelen. “heerlijk zacht” zegt mevrouw. Ook de ruwe schors van een oude  boom voelt mevrouw met haar kleine hand. Mevrouw vertelt over de tuin die ze vroeger had. Opeens hoor ik het geblaat van een schaap. Geen schaap te zien. Een man met een stoere broek komt met  een hond  aangelopen en springt naast een klein voetgangersbruggetje in het water en haalt een schaap onder de brug vandaan! De klaarblijkelijke herder tilt het schaap op het droge en de Engelse herdershond zorgt ervoor dat het schaap dichtbij de herder blijft. De herder roept Engelse bevelen naar de hond, die prima luistert. Het arme natte schaap kijkt wat versuft om zich heen. Even later kan het weer bij de grote kudde gevoegd worden.

Ik zeg tegen mevrouw Spangen dat wij ook een Goede Herder hebben die voor ons zorgt. “ja, ook voor u” zegt mevrouw. En ze voegt eraan toe: “maar we moeten wel waardig blijven leven, want we maken zoveel kapot.”  In de lift van het verpleeghuis ziet ze zich zelf en zegt ze: “draai mij maar om, anders gaat de spiegel nog kapot!”. Ze lacht daarbij lekker hard.

Zingend komt mevrouw terug op de afdeling.

*Deze naam is fictief

Bent u of jij op zoek naar werk in de zorg? Kijk dan hier of er een vacature is die bij u of jou past.

Onze zorg- en hulpverleners - met uiteenlopende functies - schrijven wekelijks een persoonlijk blog over hun (werk)ervaringen, grappige anekdotes of ander interessant leesvoer. Ook is er regelmatig een gastblogger aan het woord.
Er is elke week iets nieuws te lezen op ons blog!

Lees hier meer over onze bloggers.  

Reacties

Uw reactie

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.