Kleine moeite, groot plezier

Kleine moeite, groot plezier

Kleine moeite, groot plezier

Je kunt er niet meer omheen.
Het is november en samen met de komst van de herfst en kou, ruik ik ook de Sint en Kerst weer in de lucht. Tuincentra zijn al druk aan het versieren en alles komt langzaam maar zeker in de kerstsferen. In de supermarkten is het snoepgoed alweer in zicht. Kruidnoten met chocolade, ik vind ze heerlijk. Soms verbaas ik me over de overdaad die beschikbaar is.

Voor de collega’s in de zorg is de dienstlijst altijd een “hot item” deze dagen. Werk ik met de kerst of tijdens oud en nieuw? Is de lijst al klaar? Wanneer heb je hem af Ingrid?

In Atrium borrelt het, want ook hier kijkt men ieder jaar uit naar de feestmaand.
Ook dit jaar is er weer een kerstdiner voor de bewoners, een mooie dienst in de Pauluskerk waarbij eigen collega’s een bijzonder dans optreden geven. We versieren de Hal en het Trefpunt.
De activiteitenbegeleiders en de woonbegeleiders zijn druk met het programma en de voorbereidingen bezig waarbij ook de wijkbewoners niet worden vergeten.
Samen met de collega’s en de bewoners er fijne dagen van maken, dat is waar we ook dit jaar weer voor gaan.

En toch…

En toch heeft de maand december ook een keerzijde in mijn beleving.
We kunnen niet om de mindere kanten heen.
Twee bewoners waarmee ik vorig jaar nog van het kerstdiner genoot zijn overleden.
Eenzaamheid, armoede, op een plek moeten zijn die niet je keuze is, ruzie.
Juist met deze dagen worden deze gevoelens versterkt en krijgen ze een extra lading.

Laten we daarom nu alvast niet vergeten dat zoals de postbode al jaren zegt: “Even een kaartje, kleine moeite groot plezier.” Ook in dit digitale tijdperk. En dat is echt zo. Het gaat om de kleine dingen. Overal om je heen. Even vragen hoe het met iemand gaat, een groet, een schouderklopje of een kaartje. Die ander laten blijken dat die er ook toe doet. Daarom doe ik hierbij een oproep: wil jij een warme groet sturen voor de feestdagen naar onze ouderen in Atrium? Dan zorg ik ervoor dat ze goed terecht komen! (Details vind je onderaan dit bericht)

En weet je wat nu zo mooi is: we hebben nog een maand om alvast te oefenen!
Dus klim eens uit je telefoon, kijk om je heen en maak eens daadwerkelijk contact met je medemens.
Wie weet word je aangenaam verrast.

-------------

*Wil jij de ouderen van Atrium een warme groet sturen voor de feestdagen? Dat zou geweldig zijn! Je mag een kaartje sturen naar: Atrium tnv Ingrid de Jong, Karel doormanstraat 343, 3012 GH Rotterdam. Je mag je kaartje richten aan de bewoners van Atrium in het algemeen. Gaat een kaartje niet lukken en stuur je liever een digitale groet? Dat mag ook naar: i.dejong@leliezorggroep.nl
Alvast hartelijk bedankt!

*Onze zorg- en hulpverleners - met uiteenlopende functies - schrijven wekelijks een persoonlijk blog over hun (werk)ervaringen, grappige anekdotes of ander interessant leesvoer. Ook is er regelmatig een gastblogger aan het woord. Er is elke week iets nieuws te lezen op ons blog!
Lees hier meer over onze bloggers.

 

Reacties

28-11-2018 om 16:07

hallo Ingrid, Ik lees net je blog en wil graag een (of meer) kaartje sturen. Kun je me er iets meer over vertellen? Richt ik het aan een mevr of meneer, schrijf ik een tekstje... Hoor het graag. Vriendelijke groet, Sandra

28-11-2018 om 23:20

Wat een goed idee! Dat ga ik doen, een mooie kaart sturen! Wens jullie een mooie fijne maand toe!

Uw reactie

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.