Atelier voor cliënten met Korsakov

Atelier voor cliënten met Korsakov

Atelier voor cliënten met Korsakov

Vanaf 1 november start Lelie zorggroep wonen, zorg en welzijn met een nieuw initiatief: een kleinschalig atelier voor cliënten met Korsakov. Het atelier wordt gefinancierd met subsidie van het Elise Mathilde Fonds, de G.Ph. Verhagen-Stichting en het DeltaPORT Donatiefonds.

Creativiteit
Het atelier wordt ingericht om cliënten met Korsakov de gelegenheid te bieden om met hun creativiteit aan de slag te gaan, bijvoorbeeld door te schilderen, stoffen te drukken of te tekenen. Daarbij staan de wensen en mogelijkheden van cliënten centraal.
Corrie Pul, sociaal-pedagogisch hulpverlener, werkt in Korsakovcentrum Slingedael (onderdeel van Lelie zorggroep wonen, zorg en welzijn) en is initiatiefnemer van het project. Ze zegt: ‘We vinden het van belang dat cliënten die kunstzinnig zijn, deze kwaliteit ook kunnen uiten. Daarmee zullen ze een stuk ontspanning ervaren. Ook willen we hen gelegenheid bieden om iets nieuws te maken. Vaak bestaat het leven in een instelling uit ontvangen. Via dit project kunnen cliënten ook iets géven. Dit is heel belangrijk uit het oogpunt van zingeving.’

Uit de ‘Korsakov-setting’
Het atelier wordt gehuisvest in woongebouw Waelestein. Pul zegt: ‘Zo zijn de deelnemers aan het project er echt even helemaal uit. Ze bevinden zich even niet in de ‘Korsakov-setting’ van Slingedael.’ Per keer nemen maximaal vier cliënten deel. Er zijn twee begeleiders, onder wie Corrie Pul. De bedoeling is om het project een jaar uit te proberen en aansluitend te evalueren. De mogelijkheid tot samenwerking met een hogeschool of kunstacademie wordt nog onderzocht, om te bekijken hoe met de inbreng van studenten de kunstwerken van cliënten op een kwalitatief hoger niveau kunnen worden gebracht.

Fondsen
Aan de aanschaf van materialen, zoals verf, ezels en kwasten, dragen drie fondsen bij: het Elise Mathilde Fonds, de G.Ph. Verhagen-Stichting en het DeltaPORT Donatiefonds. Lelie zorggroep heeft hen hiervoor hartelijk bedankt.

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.