Bewoners Tussendael blij met robotzeehond en duofiets

Bewoners Tussendael blij met robotzeehond en duofiets

Bewoners Tussendael blij met robotzeehond en duofiets

Dinsdag 9 februari was een feestelijke dag in verpleeghuis Tussendael, onderdeel van Korsakovcentrum Slingedael in Rotterdam-Charlois. Met dank aan twee fondsen zijn een duofiets en een Paro, een robotzeehondje, in gebruik genomen. Bewoners en medewerkers zijn blij en enthousiast.  

In Tussendael wonen dertig ouderen met dementie. Sommigen hebben ook Korsakov. Graag wilden medewerkers van Tussendael een duofiets aanschaffen om beweging door bewoners op een leuke, veilige en gezonde manier te stimuleren. Stichting Bevordering van Volkskracht verraste met haar toezegging om de kosten van zo’n fiets geheel te willen dragen.
Op dinsdagmiddag 9 februari is de fiets, die voor de gelegenheid feestelijk was ingepakt, voor het eerst gebruikt. ‘Bewoners vinden de fiets erg leuk’, aldus teamleider Greetje van Emmerik. ‘Helaas regende het vanmiddag en konden we niet een rondje buiten maken. Maar verschillende bewoners hebben al wel even getest hoe de fiets zit.’



De duofiets is niet de enige nieuwe aanwinst. Met subsidie van het Dr. C.J. Vaillant Fonds kon Tussendael ook een Paro kopen. Paro is een robotje in de vorm van een babyzeehond. Paro is in Japan ontwikkeld, in eerste instantie speciaal voor mensen met dementie. Op dit moment worden op zo’n 250 plekken in Nederland Paro’s ingezet voor deze en andere doelgroepen. De resultaten zijn bijzonder: Paro maakt emoties los en zorgt ervoor mensen met dementie beter communiceren en alerter zijn.
Vanmiddag pakten twee bewoonsters Paro samen uit. ‘De zeehond is helemaal een succes’, zegt Van Emmerik. ‘Hij praat tegen je, maakt geluidjes als je hem aait en piept als je knijpt. Bewoners reageren fantastisch als ze met het diertje op schoot zitten.’

Lelie zorggroep wonen, zorg en welzijn heeft Stichting Bevordering van Volkskracht en het Dr. C.J. Vaillant Fonds hartelijk bedankt voor hun giften.

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.