Bouw Prinsessenhof in Krimpen aan den IJssel van start

Bouw Prinsessenhof in Krimpen aan den IJssel van start

Bouw Prinsessenhof in Krimpen aan den IJssel van start

De bouw van achttien zorgstudio’s in Krimpen aan den IJssel is gestart. Johan van der Ham, bestuurder van Lelie zorggroep sloeg vrijdag samen met wethouder De Leeuw en directeur-bestuurder Van den Broeke van woningcorporatie QuaWonen de eerste paal.

De zorgstudio’s zijn een gezamenlijk initiatief van Lelie zorggroep en QuaWonen, waar  vijf plaatselijke reformatorische kerken zich bij hebben aangesloten.  In de zorgstudio’s kunnen mensen met een zorgvraag zelfstandig wonen en zorg ontvangen van medewerkers van Agathos thuiszorg, onderdeel van Lelie zorggroep.

Het project draagt de naam Prinsessenhof en wordt onderdeel van het nieuwbouwproject Prinsessenpark. De bouw van de zorgstudio’s zal naar verwachting medio 2017 klaar zijn.

Volgens Johan van der Ham sluit het initiatief mooi aan bij de huidige ontwikkelingen in de zorg. ‘We beantwoorden hiermee de vraag van kerken en hun leden om zorg te ontvangen die aansluit bij hun identiteit en in een vertrouwde omgeving. Het is mooi om als zorgorganisatie samen met kerken en de gemeente de handen ineen te slaan.’

In de Prinsessenhof zal een reformatorische leefsfeer zijn. Op dit moment is er nog niet zo’n woonvorm in Krimpen aan den IJssel. De deelnemende kerken zijn de lokale Gereformeerde Gemeente, Gereformeerde Gemeente in Nederland, Oud Gereformeerde Gemeente in Nederland, Hersteld Hervormde Kerk en Hervormd Lokaal.

De studio’s krijgen een zodanige huurprijs, dat bewoners in aanmerking kunnen komen voor huurtoeslag. Lelie zorggroep verhuurt de studio’s en levert de zorg via Agathos thuiszorg. De eerste geïnteresseerden hebben zich inmiddels gemeld. Lelie zorggroep en de kerken onderzoeken de mogelijkheid om ook zelfstandige appartementen met gezamenlijke faciliteiten voor reformatorische ouderen te realiseren binnen het nieuwbouwproject.

Mail voor meer informatie over het project naar prinsessenhof@leliezorggroep.nl of bel (010) 264 0777.

Johan van der Ham sloeg met collega-bestuurders de eerste paal van project Prinsessenhof

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.