Convenant medicatie met IJssellandziekenhuis

Convenant medicatie met IJssellandziekenhuis

Convenant medicatie met IJssellandziekenhuis

Dinsdag 23 februari ondertekende Johan van der Ham, voorzitter Raad van Bestuur van Lelie zorggroep een samenwerkingsovereenkomst op het gebied van medicatie met het IJsselandziekenhuis. In het betreffende convenant staan afspraken met betrekking tot de levering van medicatie en het toezicht houden op deze leveringen.

Dinsdag 23 februari ondertekende Johan van der Ham, voorzitter Raad van Bestuur van Lelie zorggroep een samenwerkingsovereenkomst op het gebied van medicatie met Dhr. P. Draaisma, voorzitter Raad van Bestuur van het IJsselandziekenhuis. In het betreffende convenant staan afspraken met betrekking tot de levering van medicatie en het toezicht houden op deze leveringen.

Afspraken
De IJssellandapotheek levert de door de Specialisten Ouderengeneeskunde van Lelie zorggroep voorgeschreven medicatie en controleert  deze op mogelijke interacties en contra-indicaties. Verder ziet de apotheek toe op juist en veilig voorraadbeheer. Lelie zorggroep en het IJssellandziekenhuis stellen samen protocollen op voor juiste toediening van medicatie bij cliënten. Dit gebeurt ook conform de geldende wet- en regelgeving en de richtlijnen van de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

Winst
Dit convenant is een waarborg voor goede kwaliteitsbewaking van medicatie en recepten. In het overleg tussen arts en apotheker komen medicatiebeleid en voorschrijfgedrag, ook op individueel cliëntniveau aan de orde. Daarnaast zijn ook snelle dienstverlening bij wijzigingen in medicatie en tussentijdse levering mogelijk.

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.