Een diva die speciaal voor jou zingt

Een diva die speciaal voor jou zingt

Een diva die speciaal voor jou zingt

Stichting Diva Dichtbij zingt voor bewoners en mantelzorgers van Siloam en Westerstein

Speciaal voor de bewoners en mantelzorgers van verpleeghuizen Siloam en Westerstein treden op 10 november, Dag van de mantelzorg, diva’s Leonie van der Wal, Anjo de Bruin, Carla Oudshoorn en Saskia van Engeland van Stichting Diva Dichtbij op. Tijdens een kleinschalig en intiem optreden brengen zij prachtige liederen ten gehore. Door deze muzikale ontmoeting voelen langdurig zieke mensen verlichting en worden mantelzorgers in het zonnetje gezet. 


Optredens van Diva Dichtbij vinden plaats in de huiskamer van het verpleeghuis, in het zorgcentrum, of aan de rand van iemands bed.  De diva legt met haar stem op heel persoonlijke wijze contact. De combinatie van professionele zang van hoge kwaliteit met oprechte aandacht maken optredens van Diva Dichtbij tot bijzondere, veelal emotionele, gebeurtenissen met veel interactie. Het repertoire varieert van prachtige klassieke liederen, aria's, musicalmelodieën tot Nederlandstalige luisternummers.

 

Over Diva Dichtbij
“Ik vroeg hem waar hij van hield. Klassiek? Iets Nederlands? Ja, iets Nederlands moest het zijn. Ik koos ‘Mag ik dan bij jou’ van Claudia de Breij. De man zat zo ongelofelijk stil naar mij te luisteren terwijl de tranen over zijn wangen stróómden. Praten kon hij niet, maar  zijn ogen schitterden.”
Stichting Diva Dichtbij treedt op voor langdurig zieke mensen die niet meer zelf naar het theater kunnen. De organisatie is in 2007 opgericht en telt inmiddels tien diva's en een divo. In 2014 verzorgden zij ruim 315 optredens door heel Nederland. Daarmee brachten zij meer dan 11.000 mensen die langdurige zorg nodig hebben, hun familieleden en verzorgenden een moment van geluk en verlichting. Wetenschappelijk onderzoek bevestigt de positieve effecten van de optredens, zowel op de verzorgden als op hun verzorgers. Er is veel vraag naar de optredens van Diva Dichtbij, één van de weinige culturele activiteiten voor een 'vergeten groep'.

Mantelzorgdag

In Siloam en Westerstein, onderdeel van Lelie zorggroep wonen, zorg en welzijn, wonen cliënten met dementie. Ook zijn er cliënten met een lichamelijke beperking en cliënten die palliatieve zorg ontvangen. “We zijn ontzettend blij dat de diva’s bij ons komen zingen op de Dag van de mantelzorg”, zegt Doriene van Rosmalen, maatschappelijk werker en initiatiefnemer. “We vinden het belangrijk om mantelzorgers te ondersteunen en met regelmaat in het zonnetje te zetten, juist op zo’n speciale dag.”

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.