Johan van der Ham verlaat Lelie zorggroep

Johan van der Ham verlaat Lelie zorggroep

Johan van der Ham verlaat Lelie zorggroep

Johan van der Ham vertrekt als bestuurder van Lelie zorggroep. Na dertien jaar leiding te hebben gegeven aan de zorggroep en daarvoor een van de fusiepartners Agathos Thuiszorg, vindt hij het tijd voor een vernieuwde Raad van Bestuur die de zorggroep een nieuw tijdperk in kan loodsen.

De Raad van Toezicht van Lelie zorggroep respecteert het besluit van Van der Ham. “Ruim dertien jaar lang heeft Johan van der Ham zich met hart en ziel ingezet voor de christelijke zorg. Zijn gedreven ondernemerschap en inspiratie typeerden zijn inzet. Daarvoor zijn we hem erkentelijk”, zegt RvT-voorzitter drs. W.P. van der Aa.

“Van harte heb ik me al die jaren dag en nacht ingezet voor onze organisatie en onze medewerkers. In mooie maar ook moeilijke tijden, zoals nu”, zegt Van der Ham. “De keuzes die we recent maakten voor kerngemeenten en met betrekking tot de GGZ zijn mede door mij gemaakt, en daar sta ik volledig achter. Ik denk dat het goed is voor de organisatie en voor mezelf als een vernieuwde Raad van Bestuur, die niet die lange verbondenheid heeft met de opbouwfase van Lelie zorggroep, deze nieuwe koers gaat vormgeven.”

Johan van der Ham trad in 2003 aan als bestuurder van Agathos thuiszorg, dat vanuit een reformatorische identiteit thuiszorg biedt. Onder zijn leiding werd het zorgaanbod van Agathos verder uitgebreid over Nederland en ontstonden tal van samenwerkingsverbanden met andere christelijke zorgaanbieders. Uit die samenwerking kwam in 2010 uiteindelijk Lelie zorggroep voort, waarin Agathos thuiszorg, Curadomi thuiszorg en zorggroep Rijnmond de handen ineensloegen.

De Raad van Bestuur van Lelie zorggroep bestaat tot de benoeming van een nieuwe bestuurder uit de in februari aangetreden interim-bestuurder Henk Möhlmann.

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.