Lelie zorggroep focust op thuiszorg in kerngemeenten

Zeker in hus - krant lezen

Lelie zorggroep focust op thuiszorg in kerngemeenten

Lelie zorggroep gaat investeren in kerngemeenten waar het aanbod van de christelijke zorgaanbieder van voldoende omvang is om lokaal het verschil te maken. Agathos en Curadomi (beide onderdeel van Lelie zorggroep) boden tot nu toe nog thuiszorg in tientallen gemeenten in het land. Door de grote druk op de vergoeding van de thuiszorg, is het financieel niet meer haalbaar om in al die gemeenten kwalitatief hoogwaardige en betaalbare zorg te blijven leveren.

‘Door ons te concentreren op kerngemeenten kunnen wij in die plaatsen een relevante rol spelen in de veranderingen van de zorg en onze medewerkers blijven scholen en ontwikkelen´, zegt bestuurder Johan van der Ham. ‘Helaas moeten wij stoppen met het verlenen van zorg in een aantal gemeenten, maar in samenwerking met andere christelijke zorgaanbieders en vrijwilligersorganisaties blijven wij ons inzetten voor het behoud van christelijke zorg in Nederland.’

Cliënten

Op dit moment wordt geanalyseerd in welke gemeenten onze zorg en hulp wel en waar niet toekomstbestendig is. Hoewel Lelie zorggroep in een aantal gemeenten haar zorg zal moeten afbouwen, verwacht ze voor het grootste deel van haar cliënten gewoon zorg te kunnen blijven bieden. Lelie zorggroep streeft ernaar haar cliënten en medewerkers zo snel mogelijk duidelijkheid te geven. Wanneer Lelie zorggroep in uw gemeente stopt, dan wordt u in de maand mei hierover geïnformeerd. Uiteraard zet Lelie zorggroep in dat geval de zorg niet zomaar stop, maar wordt gezorgd voor een goede overdracht naar een nieuwe zorgaanbieder.

Lees hier het hele persbericht

N.B. In het Nederlands Dagblad waren op 26-4-2016 verschillende berichten te lezen over deze verandering. In dit bericht wordt gemeente Zwolle als voorbeeld genoemd. Curadomi is hier inderdaad gestopt met de verpleging en verzorging. Agathos biedt hier momenteel echter nog steeds ambulante hulpverlening. Ook in Amersfoort, genoemd in ons eigen persbericht, is dit het geval.

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.