Lelie zorggroep fuseert door met behoud van identiteit

Zeker in hus - krant lezen

Lelie zorggroep fuseert door met behoud van identiteit

Lelie zorggroep gaat de aparte stichtingen omvormen tot divisies binnen de stichting Lelie zorggroep. De vertrouwde merken en handelsnamen als Agathos, Curadomi en Lelie zorggroep Wonen zorg en welzijn blijven bestaan en behouden hun eigen identiteit. Het besluit tot een juridische fusie is genomen om verdergaande interne samenwerking optimaal te faciliteren. In de achterliggende jaren zijn de verschillende onderdelen verder naar elkaar toe gegroeid door samenwerking in regio's en de vorming van een gezamenlijke Service Organisatie. Deze vervlechting is gebeurd met behoud van de oorspronkelijke identiteit van de organisaties.

Het is de bedoeling dat deze nadere integratie zonder gevolgen blijft voor de huidige uitvoering in de praktijk. De bestaande 'merken' zoals Agathos, Curadomi, Pniël en Siloam blijven bestaan. Lelie zorggroep komt uit een brede christelijke traditie, van reformatorisch tot de protestantse kerk. Aan die afkomst hechten we waarde en vanuit de bekendheid van de onderliggende merken bij de individuele achterban blijven wij onze zorg en hulpverlening vormgeven.

Om de identiteit van de afzonderlijke divisies te borgen, komen er Divisie-adviesraden die meedenken over de koers van de organisatie en de afzonderlijke divisies. Als gevolg van deze stap treden alle medewerkers in dienst bij Lelie zorggroep. Zij houden de door hen overeengekomen arbeidsvoorwaarden. Voor de divisie Agathos blijft gelden dat medewerkers afkomstig moeten zijn uit één van de reformatorische kerken. De GGZ-activiteiten worden niet meegenomen in de fusie. Lelie zorggroep streeft ernaar haar GGZ-activiteiten op korte termijn over te dragen aan Eleos.

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.