Lelie zorggroep krijgt nieuw kwaliteitskeurmerk

Lelie zorggroep krijgt nieuw kwaliteitskeurmerk

Lelie zorggroep krijgt nieuw kwaliteitskeurmerk

Lelie zorggroep krijgt als een van de eerste grote zorgorganisaties in Nederland het ISO kwaliteitskeurmerk. Dat houdt in dat de manier waarop wij de kwaliteit van onze zorg borgen, voldoet aan de standaarden die ISO daarvoor stelt. ISO is een internationaal breed geaccepteerd kwaliteitskeurmerk voor allerlei soorten organisaties, waaronder die in de zorg.

Vorige week hebben drie externe inspecteurs vier dagen onderzocht of Lelie zorggroep voldoet aan de kwaliteitsnormen van ISO. ISO stelt bijvoorbeeld als eis dat de manier van werken duidelijk is vastgelegd en voldoet aan wet- en regelgeving. Een organisatie moet ook laten zien dat zij steeds wil verbeteren en daar ook maatregelen toe neemt.

Lelie zorggroep had tot voor kort een HKZ kwaliteitskeurmerk dat specifiek voor zorgorganisaties is ontwikkeld. Er is nu bewust gekozen ons te laten keuren voor het ISO certificaat.

ISO is namelijk minder gericht op alleen de geleverde zorg, maar op de hele organisatie. Van de inkoop van de zorg, de financiële controle tot de handen aan het bed. Daarmee past het keurmerk volgens ons beter bij de huidige ontwikkelingen in de zorg waarbij niet alleen de kwaliteit van de geleverde zorg, maar ook van alle organisatieonderdelen daaromheen steeds belangrijker wordt.

Het behalen van het ISO kwaliteitskeurmerk is niet het eindpunt. Het betekent blijvende controle op de kwaliteit van onze zorg en dienstverlening die we continue willen verbeteren. Hiermee kunnen we ieder jaar laten zien dat onze organisatie ISO-waardig is en onze kwaliteit van zorg voldoet.

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.