Lelie zorggroep start met Dagbesteding op maat

Lelie zorggroep start met Dagbesteding op maat

Lelie zorggroep start met Dagbesteding op maat

Lelie zorggroep start in maart met Dagbesteding op maat op verschillende locaties in Rotterdam. Deelnemers kunnen voortaan zelf kiezen welke activiteit zij met ondersteuning van een vrijwilliger ondernemen.

Zij kunnen meedoen aan een spel of cursus op een van de locaties, maar ook kiezen voor een stadswandeling of een uitje naar de bioscoop of museum.

Met de nieuwe vorm van dagbesteding komt Lelie zorggroep tegemoet aan de wens van deelnemers om zelf een activiteit te kiezen die aansluit bij hun interesses. Deelnemers beginnen de dag aan een zogenaamde 'stamtafel' waar gezamenlijk een kop koffie wordt gedronken. Daarna kan iedereen zijn eigen programma kiezen. Aan het eind van de dag komen de deelnemers weer samen om hun ervaringen te delen. 'Als de een kiest om te winkelen, een ander gaat kijken bij een manege en weer een ander blijft op locatie om te klaverjassen, dan hebben zij elkaar iets te vertellen', zegt Marianne de Paauw, projectleider welzijn.

Op 3 maart werd op locatie Atrium, in het hartje van de stad, de eerste 'stamtafel' geopend. Met de Lijnbaan, de Schouwburg en de bioscoop om de hoek zijn er kansen genoeg om de dagbesteding niet alleen op de locatie door te brengen. Al blijft hier natuurlijk ook genoeg te doen, zegt activiteitenbegeleidster Marga Wittekoek. Zij heeft bijna dertig mogelijke activiteiten verzameld in een map die standaard op de stamtafel ligt. De lijst kan naar wens worden aangevuld. Lelie zorggroep werkt samen met Radar die een vrijwilliger zoekt om de vraag te verwezenlijken. Deelnemers geven aan dat ze het leuk vinden dat zij verschillende mensen ontmoeten en meer mogelijkheden krijgen om uit te gaan.

De Paauw hoopt dat een diverse groep deelnemers zal ontstaan. Omdat iedereen een activiteit kan kiezen die bij hem of haar past, kan iedereen aanhaken, of zij nu psychische problemen hebben, beginnende dementie, of een verstandelijke beperking.

Naast Atrium in Rotterdam-centrum, start Lelie zorggroep binnenkort ook met Dagbesteding op maat in Hoogvliet (locatie Siloam en Westerstein), IJsselmonde (Locatie Oranjehof en Ravenswaard), Charlois (locatie Waelestein) en Rotterdam Alexander (locatie De Burcht).

Mail voor meer informatie of om u aan te melden naar zorgadviesbureauwzw@leliezorggroep.nl of bel (010) 27 26 430.

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.