Lelie zorggroep werkt aan Programma Betere zorg

Lelie zorggroep werkt aan Programma Betere zorg

Lelie zorggroep werkt aan Programma Betere zorg

Lelie zorggroep investeert in de kwaliteit van zorg in haar huizen en in de thuiszorg. Medewerkers gaan binnen het Programma Betere zorg aan de slag met vier belangrijke thema’s in de zorg. Per thema letten we op de kwaliteitseisen die gelden en kijken we hoe we die toe kunnen passen in de praktijk van elke afdeling.

Door ons niet te beperken tot het toepassen van de regels, maar deze in te passen in een liefdevolle benadering van de cliënt, werken we dagelijks aan betere zorg. Want betere zorg zit voor ons niet alleen in kwaliteit, maar ook in onze christelijke identiteit, waarin liefde en bewogenheid voor de ander centraal staan. In het Programma werken leidinggevenden en zorgmedewerkers nauw samen. De collega’s uit de zorg weten als geen ander wat er nodig is om regels van papier te vertalen naar de praktijk, waarbij we waar mogelijk rekening houden met de wensen van iedere cliënt.

Het Programma Betere zorg

In het Programma Betere zorg kijken we onder andere naar de manier waarop we omgaan met beperkende maatregelen voor cliënten. We zoeken zoveel mogelijk naar alternatieven hiervoor, die minder ingrijpend zijn voor de cliënt, maar waarmee we hetzelfde effect bereiken. Vervolgens kijken we naar het veilig toedienen van medicatie. Het derde thema betreft het bijhouden van het cliëntdossier om deze informatie over de cliënt ook te gebruiken om de zorg zo goed mogelijk op hem of haar af te stemmen. In het laatste thema staat het werken volgens de protocollen centraal. Ook hierbij kijken we weer naar de vertaling naar de behoefte van de cliënt op de betreffende afdeling.

Wervingscampagne

Om het programma kracht bij te zetten, werven we met de campagne 'Geloof jij in betere zorg?' nieuwe collega's om in alle geledingen van de organisatie te werken aan betere zorg. Deze campagne loopt in de maand oktober. Vacatures staan op www.leliezorggroep.nl/beterezorg.

Inspectietoezicht

Een van de aanleidingen om organisatiebreed met de kwaliteit van zorg aan de slag te gaan, is het verscherpte toezicht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg op locaties De Koningshof en Pniël. De Inspectie verwacht dat wij de kwaliteit van zorg op beide locaties binnen acht maanden verbeteren. De lessen die we hier leren, willen we indien nodig ook toepassen op andere locaties. Het is nadrukkelijk ook de eigen wens van Lelie zorggroep om voortdurende te werken aan het verbeteren van kwaliteit en dus betere zorg. Cliënten van Lelie zorggroep mogen verwachten dat de kwaliteit van zorg op orde is en dat zij liefdevol bejegend worden. Daar werken onze medewerkers elke dag hard voor en dat verdient waardering.

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.