Lelie zorggroep zet zorg Kaapverdiaanse cliënten in Rotterdam voort

Zeker in hus - krant lezen

Lelie zorggroep zet zorg Kaapverdiaanse cliënten in Rotterdam voort

Lelie zorggroep zet de zorg voor de cliënten van Graça thuiszorg voort. Deze zorgaanbieder met cliënten uit de Kaapverdiaanse gemeenschap van Rotterdam is onlangs failliet verklaard. Graça was een onderaannemer van Lelie zorggroep en bood huishoudelijke hulp, persoonlijke verzorging en verpleging en begeleiding aan 24 cliënten.

Het personeel van Graça heeft gesolliciteerd op de functies die nodig zijn om de zorg voor deze cliënten voort te zetten. Bijna iedereen is aangenomen, zodat de cliënten hun vertrouwde hulp- en zorgverleners kunnen behouden. Deze medewerkers vormen nu thuiszorgteam Delfshaven, onderdeel van Lelie zorggroep wonen, zorg en welzijn.

Met deze medewerkers, afkomstig uit de Kaapverdiaanse gemeenschap, wil Lelie zorggroep zo goed mogelijk aansluiten bij de identiteit en cultuur van deze groep cliënten. De thuiszorg zal worden georganiseerd vanuit Atrium, een locatie van Lelie zorggroep in het centrum van Rotterdam. Het kantooradres van Graça aan de Graaf Florisstraat komt te vervallen.

scheepvaart

De Kaapverdiaanse gemeenschap in Nederland is in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw ontstaan. De Kaapverdiaanse mannen werkten op Nederlandse schepen en kwamen zo in de havenstad Rotterdam terecht. In de jaren zeventig lieten velen hun vrouw en kinderen overkomen. Deze Kaapverdianen komen nu op een leeftijd dat zij vaker zorg nodig hebben. In 2013 begon de familie Graça daarom een zorgorganisatie. Graça sloot aan als onderaannemer bij Lelie zorggroep. Net als bij Lelie zorggroep was er bij Graça ruimte voor identiteit, geloof en zingeving in de zorgverlening.

De Kaapverdiaanse cliënten vallen straks onder thuiszorgteam Delfshaven. Medewerkers zijn bereikbaar via teamdelfshaven@leliezorggroep.nl en per telefoon op (010)-2065712.

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.