Nieuw fitness-systeem voor cliënten met Korsakov

Nieuw fitness-systeem voor cliënten met Korsakov

Nieuw fitness-systeem voor cliënten met Korsakov

Op maandagochtend 9 november om 10.30 uur neemt verpleeghuis Tussendael, onderdeel van Korsakovcentrum Slingedael op Rotterdam-Zuid, het fitness-systeem SilverFit in gebruik voor haar cliënten met Korsakov. Doel: meer bewegen, mét plezier. 

Het syndroom van Korsakov ontstaat ten gevolge van een ernstig vitamine B1-gebrek. Dit kan onder andere optreden bij mensen met een alcoholverslaving die daarnaast zeer slecht eten. Hierdoor ontstaan allerlei lichamelijke klachten en is er vaak sprake van verminderde mobiliteit. Juist daarom is regelmatig bewegen voor mensen met Korsakov van belang. Fitness helpt om de conditie te verbeteren en de kracht en balans te trainen.

Plezier
Helena Smit is teamleider Behandelzaken bij Lelie zorggroep wonen, zorg en welzijn waartoe verpleeghuis Tussendael behoort. Ze geeft leiding aan het team van fysiotherapeuten onder wiens verantwoordelijkheid cliënten in Tussendael trainen. Ze zegt: ‘SilverFit is geschikt voor mensen met Korsakov die soms moeilijk tot bewegen te motiveren zijn. Het systeem biedt een grote variatie aan virtuele trainingsoefeningen en maakt resultaten zichtbaar. Op een scherm worden computersimulaties getoond, bijvoorbeeld van een plek buiten. Daardoor lijkt het alsof je daadwerkelijk buiten aan het trainen bent. We hopen dat cliënten meer én vooral met plezier gaan bewegen.’   

Fondsen
De aanschaf van SilverFit is mogelijk gemaakt door verschillende fondsen, waaronder Stichting Het Heilige Geest Huis, Fonds NutsOhra, Stichting Bevordering van Volkskracht en Stichting Pape-Fonds. Lelie zorggroep is blij dat deze fondsen met hun steun bijdragen aan bewegingsgerichte zorg.

Afbeelding: www.silverfit.nl

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.