Nieuwe cursus in Rotterdam: 'Stop eenzaamheid samen!'

Zeker in hus - krant lezen

Nieuwe cursus in Rotterdam: 'Stop eenzaamheid samen!'

Eenzaamheid kan iedereen overkomen. Bijvoorbeeld door het overlijden van een dierbare, een scheiding, het verliezen van een baan of kinderen die ver weg wonen. Herinnert u zich nog de serie van omroep MAX, waarin vijf ouderen stappen zetten om te bouwen aan fijne sociale contacten? Hoe u dat doet en wie u daarbij om hulp kunt vragen, daarover gaat onze nieuwe cursus die speciaal is bedoeld voor senioren in Rotterdam: ‘Stop eenzaamheid samen!’.

Tijdens de cursus gaat u samen met mensen die bij u in de buurt wonen aan de slag met oorzaken van, maar vooral oplossingen voor eenzaamheid. We bespreken wat u zelf kunt doen en zoeken samen naar oplossingen die bij u passen. We doen dat in vijf bijeenkomsten waarin we onderstaande vragen bespreken:

  • Hoe is het gekomen dat ik me eenzaam voel?
  • Wat kan ik eraan doen?
  • Welke rol spelen mijn gedachten?
  • Wie ben ik eigenlijk?
  • Hoe ga ik verder?


Elke bijeenkomst krijgt u een hoofdstuk van het werkboek ‘Stop eenzaamheid samen!’. Dit hoofdstuk wordt afgesloten met opdrachten voor thuis. Zo heeft u aan het eind van de cursus een werkboek waarin u nog eens kunt terugbladeren.

De bijeenkomsten vinden om de twee of drie weken plaats. In de tussenliggende weken gaat u aan de slag met uw ‘huiswerk’. Daarnaast is het mogelijk om een persoonlijke afspraak te maken met één van de cursusleiders of een vrijwilliger die met u doorpraat over het behandelde onderwerp. Of misschien maakt u wel een afspraak met één van uw medecursisten om samen het ‘huiswerk’ te maken.

Iets voor u?
Eenzaamheid komt vaker voor dan u denkt. Ongeveer 40% van de Nederlanders geeft aan zich vaak of regelmatig eenzaam te voelen. Eenzaamheid hoeft niet altijd te betekenen dat er niemand om u heen is. Vaak heeft eenzaamheid te maken met de waarde die mensen geven aan de contacten die ze hebben.

Wilt u weten of de cursus ook voor u geschikt is? Voor meer informatie en aanmelden neemt u contact op met Janske Middelkoop (T 06-51 90 52 49 | E j.middelkoop@leliezorggroep.nl) of Annemérie van der Laan (T 06-23 97 87 55 | E a.vanderlaan@leliezorggroep.nl). We horen graag van u!

Cursuslocatie: Oranjehof, Immanuel Kantstraat 2 te Rotterdam

Data: 5 april, 19 april, 10 mei, 24 mei en 7 juni
Tijd: 15.00-17.00 uur
Kosten: geen

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.