Tussendael staat maand lang extra stil bij geloof

Tussendael staat maand lang extra stil bij geloof

Tussendael staat maand lang extra stil bij geloof

Bidden, Bijbel lezen, zingen en het samen voorbereiden van een kerkdienst: deze maand staat het geloof centraal op locatie Tussendael van Lelie zorggroep. Op deze locatie wonen mensen met een combinatie van Korsakov en dementie. Dientengevolge kampen ze met geheugenproblemen. Vaak is er sprake van een christelijke achtergrond, maar zijn zij zich hier niet altijd meer van bewust. Door een maand lang extra aandacht te geven aan de standaard onderdelen van het geloof, worden zij geholpen hier op hun eigen wijze weer woorden en daden aan te geven.

Kerkdienst

Vorige week stond bidden centraal. Zowel voor als na de maaltijd, maar indien gewenst bijvoorbeeld ook voor het slapen gaan. Deze week gaat het over Bijbel lezen. In de huiskamers liggen kinderbijbels waaruit op begrijpelijke wijze de verhalen uit de Bijbel voorgelezen worden. Volgende week gaan de bewoners bekende christelijke liederen met elkaar zingen en de themamaand wordt op 1 mei afgesloten met een gezamenlijk voorbereide kerkdienst. De bewoners zullen daarin onder andere een lied zingen dat zij in de weken daarvoor geoefend hebben.

Lidy Bezemer, manager Tussendael hoopt dat de week bewoners helpt om weer bewuster met het geloof om te gaan en het geloof bij bewoners die hier weinig meer mee deden onder de aandacht te brengen.

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.