Verpleeghuis De Koningshof gaat sluiten

Verpleeghuis De Koningshof gaat sluiten

Verpleeghuis De Koningshof gaat sluiten

Verpleeghuis De Koningshof in Rotterdam Lombardijen zal in de loop van volgend jaar sluiten. Het gebouw voldoet niet aan de eisen voor verpleeghuiszorg. De kosten om het gebouw aan te passen aan de noodzakelijke eisen kunnen niet gedragen worden door zowel de eigenaar van het gebouw als Lelie zorggroep.

Om die reden heeft Lelie zorggroep tot haar spijt moeten besluiten dat De Koningshof in de loop van 2017 dicht gaat. De bewoners en hun verwanten, evenals de medewerkers en vrijwilligers zijn hierover geïnformeerd tijdens een aantal bijeenkomsten. Lelie zorggroep beseft dat dit besluit grote gevolgen heeft voor de bewoners. Dit betekent immers dat zij naar een andere woonplek gaan verhuizen. Lelie zorggroep zal er alles aan doen om de komende maanden samen met bewoners en hun naasten te zoeken naar een passende nieuwe plaats om zorg en behandeling te ontvangen. Dat kan in een van de andere locaties van Lelie zorggroep zijn, maar ook in een ander verpleeghuis. Lelie zorggroep biedt extra ondersteuning op locatie in de vorm van maatschappelijk werk en geestelijke verzorging. De zorg op de locatie zal onverminderd doorgang blijven vinden.

Lelie zorggroep heeft voor het overgrote deel van de medewerkers werk op een van de andere locaties in Rotterdam. Ook met de vrijwilligers wordt gekeken naar de mogelijkheden zich op een van de andere locaties van Lelie zorggroep in te zetten.

De Koningshof staat momenteel onder verscherpt toezicht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. De sluiting van deze locatie is niet ingegeven door het verscherpt toezicht van de IGZ, maar uitsluitend door de beperkingen van het gebouw. De gesprekken met de eigenaar van het gebouw liepen sinds begin 2016 maar helaas heeft Lelie zorggroep moeten constateren dat renovatie financieel niet haalbaar was voor beide partijen. De afgelopen maanden is er dankzij de inzet van de betrokken medewerkers op De Koningshof veel verbeterd aan de kwaliteit van de geboden zorg. Lelie zorggroep betreurt het dat het niet haalbaar is om die ingezette lijn voort te zetten.

De Koningshof werd in 1968 geopend. In 1987 verhuisde De Koningshof naar de huidige locatie. In De Koningshof wonen momenteel 79 bewoners.

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.