Cruciaal GGZ opent kantoor in Rijssen

Cruciaal GGZ opent kantoor in Rijssen

Cruciaal GGZ opent kantoor in Rijssen

Cruciaal GGZ opent een nieuwe locatie in Rijssen. Inez de Haan, psycholoog bij Cruciaal GGZ werkt op deze locatie nauw samen met Agathos, een organisatie voor thuiszorg en ambulante hulpverlening.

De nieuwe locatie

Op deze nieuwe locatie kan de samenwerking tussen beide organisaties effectief worden ingezet, ten bate van clienten. “Het is belangrijk om het zorgaanbod te bundelen. Agathos biedt in Rijssen ambulante hulpverlening. Dat is een goede aanvulling op het GGZ aanbod, dat behandeling biedt bij psychologische klachten. Vaak is er een samenhang met de situatie thuis. Door de samenwerking kan de hulpverlening effectiever worden ingezet. Daar hebben onze cliënten baat bij.” Beide organisaties: Cruciaal en Agathos zijn werkmaatschappijen van de Lelie zorggroep.

Veel mensen hebben last van psychische problemen

Eén op de vier mensen in Nederland doet een beroep op de hulpverlening vanwege psychische klachten. Psychische problemen kunnen je leven behoorlijk op zijn kop zetten. Inez de Haan, Psycholoog is er duidelijk over: “Als klachten zoals angst- of paniek, stress of depressiviteit je leven gaan beheersen, zoek dan op tijd professionele hulp. Vaak wachten mensen te lang en dat is jammer.”

Oorzaak van psychische klachten

De oorzaak van de klachten kan heel verschillend zijn. Door allerlei situaties in de ontwikkeling van je persoonlijkheid of in je omgeving kun je vastlopen en kunnen klachten ontstaan. Een akelige ervaring kan je zo gaan beheersen dat je van een trauma kunt spreken. Je kunt zo angstig worden dat je niet meer goed kunt functioneren op je werk of als echtgenoot, als ouder in je gezin.

Professionele behandeling

Bij Cruciaal GGZ behandelen we mensen met psychische klachten. De behandeling bestaat uit gesprekken op ons kantoor. Soms geven we opdrachten mee waarmee cliënten thuis aan de slag kunnen gaan. De meeste mensen die bij Cruciaal aankloppen voor hulp kunnen binnen een jaar weer zonder hulpverlening verder.

Identiteit

Zoals alle bij Lelie zorggroep aangesloten organisaties werkt Cruciaal vanuit een christelijke levensovertuiging. “Dat wil overigens niet zeggen dat onze cliënten een zelfde overtuiging hebben. Wij bieden onze hulp aan iedereen die daar een beroep op doet.”

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.