Doorbreek taboe zelfdoding

Zeker in hus - krant lezen

Doorbreek taboe zelfdoding

In 2013 kwamen 1854 mensen om het leven door zelfdoding. Elk jaar doen 100.000 Nederlanders een poging tot zelfmoord. Onder jongeren van 20 tot 25 jaar was zelfdoding in 2013 doodsoorzaak nummer één. Trieste cijfers die terecht om serieuze aandacht vragen. Met dank aan de SGP komt er 1 miljoen Euro vrij voor onderzoek naar zelfdoding.

Interview Groot Nieuws Radio

Margreet de Vries-Schot, (kinder- en jeugd)psychiater en eerste geneeskundige van de christelijke GGz van Lelie Zorggroep geeft in het interview met Marien Korterink (Groot Nieuws Radio, De dag vandaag, donderdag 29 januari) aan blij te zijn met de politieke en maatschappelijke aandacht voor zelfdoding. Zij geeft in het interview ook een aantal praktische tips: “Ik raad mensen aan om in gesprek te gaan over zelfdoding. Vraag bijvoorbeeld of mensen moe zijn van het leven. Op die manier maak je gedachten bespreekbaar.”
Mensen die aan zelfdoding denken geven vaak signalen af. De Vries: “Ga in gesprek met mensen die zich ‘rot’ voelen, angstig en somber zijn. Let erop als zij zich gaan terugtrekken, blijf in contact.”
Een combinatie van medicijnen, gesprekken in familie- of vriendenkring, verbetering van het zelfvertrouwen en (heel belangrijk) zingeving kan preventief werken en helpen om de gedachten aan zelfdoding te doorbreken.

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.