Houd me vast, preventieprogramma echtparen

Zeker in hus - krant lezen

Houd me vast, preventieprogramma echtparen

Cruciaal GGZ biedt echtparen in Veenendaal en omgeving de mogelijkheid deel te nemen aan een preventieprogramma, gericht op het versterken van hun relatie. Het ‘Houd me Vast’ programma is bedoeld voor paren die beslist verbeterpunten in hun relatie kunnen aanwijzen, maar voor wie therapie iets te ver weg ligt. 

Houd me vast

Had je meer van je huwelijk verwacht of lopen de dingen in de relatie net niet zo als je het eigenlijk zou willen? Zou je je meer verbonden willen voelen? Hechting is de kern van alle relaties die er echt toe doen. En dat geldt in het bijzonder voor huwelijks- en partnerrelaties. Het programma ‘Houd me vast’ is erop gericht relaties te versterken.

Verbeter je relatie

Het ‘Houd me Vast’ programma is bedoeld voor paren die beslist verbeterpunten in hun relatie kunnen aanwijzen, maar voor wie therapie iets te ver weg ligt.
Het programma bestaat uit 8 bijeenkomsten van ongeveer 2 uur.
Onderwerpen die behandeld zullen worden zijn onder andere:
- Begrijpen van liefde, verbinding en hechting
- Waar gaat het vaak mis?
- Op zoek naar de pijnlijke plekken uit de eigen geschiedenis
- Bouwen aan een veilig fundament waarop moeilijke dingen besproken kunnen worden

In het programma wordt gewerkt met video-materiaal, oefeningen en opdrachten tijdens de bijeenkomsten en huiswerk. Het is nadrukkelijk de bedoeling dat de partners met elkaar aan de slag gaan. Dat betekent dat er in het programma geen groepsopdrachten en slechts beperkt groepsdiscussies plaats vinden.

Preventieprogramma

Het ‘Houd me Vast’ preventieprogramma is ontwikkeld op basis van een krachtige en succesvolle relatietherapie. De grondlegger van deze benadering – dr. Sue Johnson / Canada – heeft haar therapie emotiegerichte relatietherapie genoemd en het recent ontwikkelde echtparenprogramma ‘Houd me Vast’. Dit programma is verder ontwikkeld in Nederland en gaat nu ook in Veenendaal van start.

Professionele begeleiding

De leiding van de avonden is in handen van Peter Verboom, GZ-psycholoog en relatie- en gezinstherapeut. Hij is in het dagelijks leven werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg.

Algemene informatie

De bijeenkomsten zullen plaats vinden op de donderdag aan het eind van de middag, start 28 februari 2013. Plaats van samenkomst: Cruciaal christelijke GGZ, Vendelier 55A, 3905 PC Veenendaal.
Meer informatie over Houd me vast vindt u op: www.cruciaalggz.nl of www.eft.nl.
Opgeven via: veenendaal@cruciaalggz.nl, telefoon (088) 111 9 000.

Na de aanmelding ontvangt u een bevestiging en wordt een afspraak gemaakt voor een kennismakingsgesprek. Na het kennismakingsgesprek wordt een definitief besluit genomen over deelname. De kosten bedragen € 660,= per echtpaar. Informeer bij uw zorgverzekering of u recht hebt op een (gedeeltelijke) vergoeding.

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.