Intentie voor woon-zorg complex in Ede

Intentie voor woon-zorg complex in Ede

Intentie voor woon-zorg complex in Ede

Lelie zorggroep participeert in een bijzonder plan voor de monumentale Elias Beeckmankazerne in Ede. Twee partijen (Livita Ontwikkeling en de Noordersluis Bouwgroep) hebben met de gemeente een intentie-overeenkomst getekend om de kazerne te gaan herontwikkelen tot een complex van comfortabele huurwoningen in een vijfsterren ambiance.

Intentieovereenkomst voor woonzorg complex Elias Beeckmankazerne Ede

De groeiende vraag van senioren naar woonruimte, gecombineerd met zorgvoorzieningen heeft geleid tot een bijzonder plan voor de monumentale Elias Beeckmankazerne in Ede. Twee partijen (Livita Ontwikkeling en de Noordersluis Bouwgroep) hebben met de gemeente een intentie-overeenkomst getekend om de kazerne te gaan herontwikkelen tot een complex van comfortabele huurwoningen in een vijfsterren ambiance.

Deze partijen hebben de intentie om  samen met Lelie zorggroep als zorgaanbieder, en anderen het monumentale complex  te herontwikkelen binnen het zogenaamde Luxior concept. Dat concept bestaat uit comfortabele huurwoningen in een vijfsterren-ambiance. Daarnaast kent het concept exclusieve service en voorzieningen, gericht op de zorg en het welzijn van de bewoners.

 Dit past prima bij het Ontwikkelingsplan Kazerneterreinen. Daarin stelt de gemeente dat het prachtig wonen is op de Elias Beeckmankazerne. Als specifieke doelgroep waarvoor woonruimte moet komen noemt zij, vanwege de vergrijzing, de senioren. Livita Ontwikkeling en de Noordersluis Bouwgroep hebben deze ambitie van de gemeente Ede omarmd en een plan gepresenteerd waarin het Luxior-concept is opgenomen: ‘all-inclusieve service wonen voor senioren’. Een concept dat inmiddels beproefd en bewezen is. ‘Een prachtige uitdaging waar wij als Noordersluis graag het initiatief in nemen’, aldus Lammert Boeve, algemeen directeur van de Noordersluis Bouwgroep.

Wonen
Behalve mooi wonen in een prachtig groene omgeving komt er ook adequate en kwalitatief hoogwaardige zorg voor de bewoners die dat nodig hebben. Evert van Milligen, wethouder van de gemeente Ede: “Het is een bijzonder concept dat absoluut kan slagen. Het zijn prachtige gebouwen die volgens een uniek concept worden omgetoverd. Dat juist zoiets op de Veluwse Poort plaats vindt is geen toeval. De omgeving, de gebouwen en de centrale ligging nodigen uit om zoiets juist hier neer te zetten.” 

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.