Lelie zorggroep bouwt revalidatie-afdeling in IJsselland Ziekenhuis

Lelie zorggroep bouwt revalidatie-afdeling in IJsselland Ziekenhuis

Lelie zorggroep bouwt revalidatie-afdeling in IJsselland Ziekenhuis

Lelie zorggroep is gestart met de bouw van een revalidatie-afdeling in het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel. Naar verwachting zal de afdeling eind 2022 openen. ‘We zitten straks heel dicht bij specialistische zorg en bieden onze cliënten toch een heel andere omgeving dan het ziekenhuis’, zegt arts Menno Zomerhuis.

Korter in het ziekenhuis

Op de revalidatie-afdeling zijn straks 36 bedden beschikbaar voor cliënten die moeten revalideren en voor kortdurend verblijf van cliënten.
Menno Zomerhuis, specialist ouderengeneeskunde bij Lelie zorggroep, is blij dat de geriatrische revalidatiezorg zal verhuizen van de locaties Pniël in Rotterdam-Kralingen en De Burcht in Rotterdam-Alexander naar de locatie van het nabijgelegen IJsselland Ziekenhuis.  “Alle diagnostiek is straks op loopafstand in hetzelfde gebouw. We hebben korte lijnen met de medisch specialisten in het ziekenhuis, waardoor we nog sneller kunnen handelen bij problemen en eenvoudig advies kunnen inwinnen.” De nieuwe revalidatie-afdeling zal naar verwachting eind 2022 open gaan voor alle cliënten, ongeacht het ziekenhuis waar zij vandaan komen. De verwijzingen lopen net als bij andere revalidatie-afdelingen in Rotterdam via Verwijshulp 010. Het totale aanbod van revalidatiebedden blijft gelijk. 

Aangename omgeving op een nieuwe locatie

Op de nieuwe moderne afdeling kunnen cliënten in een aangename omgeving met alle benodigde zorg en behandeling werken aan hun herstel en terugkeer naar huis. Comfort en de beleving van de cliënten van Lelie zorggroep staan centraal.
Patiënten verblijven gemiddeld enkele weken op deze afdeling. De sfeer is huiselijk warm en comfortabel. Er worden vooral eenpersoonskamers gerealiseerd waarbij op sommige kamers ook twee bedden geplaatst kunnen worden. Naast de centrale ontvangst komt er een huiskamer en een fysiotherapieruimte. De ruimtes en gangen krijgen door de verschillende kleuren een eigen herkenbare uitstraling, wat de oriëntatie voor de cliënt gemakkelijker maakt. 


 


 

Samenwerking tussen ketenpartners

Lelie zorggroep en het IJsselland Ziekenhuis zetten hiermee een nieuwe stap in hun onderlinge samenwerking. Eerder opende het IJsselland Ziekenhuis een polikliniek in verpleeghuis Pniël aan de Oudedijk. Het overstijgende doel van de samenwerking is om de ligduur in het ziekenhuis te verkorten, zorgkwaliteit te verbeteren, zorg op elkaar af te stemmen en samenwerking en innovatie tussen medewerkers te bevorderen. Lelie zorggroep en het IJsselland Ziekenhuis ontwikkelen ook een aantal zorgpaden waarbij revalidatie bij Lelie zorggroep onderdeel wordt van een specifiek behandeltraject. Adriaan Liefaard, teamleider transformatie en innovatie in het IJsselland Ziekenhuis: ”We zijn een ziekenhuis dat sterk verankerd is in ons netwerk. We doen het niet alleen, maar we doen het samen. Samen met de patiënt en samen met al onze ketenpartners.” 

Gespecialiseerde zorg Lelie zorggroep

Door de verhuizing van de revalidatiezorg naar de locatie IJsselland Ziekenhuis, komt er binnen locaties Pniël en De Burcht meer ruimte voor cliënten met dementie, waar momenteel wachtlijsten voor zijn. In Pniël blijft daarnaast ook ruimte voor hooggespecialiseerde beademingszorg en longrevalidatie. Het totale aanbod van revalidatiebedden blijft hiermee gelijk.

Unieke kans voor zorgprofessionals

De splinternieuwe revalidatieafdeling biedt ook ruimte voor enthousiaste en bevlogen zorgprofessionals die bij willen dragen aan de verwezenlijking van de afdeling. “Een unieke kans als je vanaf de start van een afdeling vanuit jouw professionaliteit bij wilt dragen aan innovatieve revalidatiezorg”, zegt Menno Zomerhuis. “Je werkt op het snijvlak van ziekenhuiszorg en verpleeghuiszorg en komt daarmee in een omgeving terecht waar je veel leert en direct weer in praktijk kunt brengen.”
Kijk voor de actuele vacatures op www.werkenbijleliezorggroep010.nl 


 

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.