Lelie zorggroep heeft onderzoek Eleos afgerond

Lelie zorggroep heeft onderzoek Eleos afgerond

Lelie zorggroep heeft onderzoek Eleos afgerond

De afgelopen twee maanden heeft Lelie zorggroep onderzocht in hoeverre overname van Eleos haalbaar is. Uit dit onderzoek -op basis van de destijds beschikbare informatie- is gebleken dat integrale overname op dit moment geen haalbare kaart is voor Lelie zorggroep. Inmiddels is volgens Eleos het tij gekeerd en hebben ze besloten als zelfstandige organisatie te blijven bestaan. Lelie zorggroep respecteert deze keuze en wenst hen hierbij veel sterkte. 

 

Een uitgebreid onderzoek in goede sfeer

Tijdens het onderzoek is Lelie zorggroep bijgestaan door experts van Price Waterhouse Coopers en GGZ instelling In de Bres. Zij hebben samen met Lelie zorggroep intensieve gesprekken gevoerd met verzekeraars en Eleos. Deze gesprekken hebben in een goede sfeer, met een open communicatie plaatsgevonden.

Uit het onderzoek dat is gebaseerd op de destijds beschikbare informatie, is gebleken dat integrale overname van Eleos op dit moment geen haalbare kaart is voor Lelie zorggroep, aangezien het financiële risico van overname op dit moment niet volledig te overzien is. Hoewel het onderzoeksteam wel mogelijkheden zag om onderdelen van Eleos in te passen in Lelie zorggroep, heeft Eleos besloten als zelfstandige organisatie te blijven bestaan.

Lelie zorggroep hoopt dat hierdoor duidelijkheid ontstaat voor zowel cliënten als professionals.

 

Continuïteit van christelijke zorg

Lelie zorggroep laat weten het onderzoek te zijn gestart  vanuit de motivatie om christelijke zorg te blijven continueren. Johan van der Ham (bestuursvoorzitter) “Dagelijks zijn wij -en dat geldt ook voor GGZ In de Bres- bezig met de intensivering van samenwerking binnen christelijke zorg en hulpverlening. Hier zullen we uiteraard mee door blijven gaan. Vanuit dit oogpunt wensen we Eleos dan ook alle goeds voor de toekomst.”

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.