Lelie zorggroep krijgt erkenning: 'wij werken mantelzorgvriendelijk'

Lelie zorggroep krijgt erkenning: 'wij werken mantelzorgvriendelijk'

Lelie zorggroep krijgt erkenning: 'wij werken mantelzorgvriendelijk'

Op 4 januari 2016 krijgt Lelie zorggroep een officiële erkenning als mantelzorgvriendelijke organisatie. Dat betekent dat Lelie zorggroep aandacht heeft voor werknemers die ook mantelzorgtaken hebben. Een van de mantelzorgende medewerkers bij Lelie zorggroep heeft dat de afgelopen tijd ervaren: ‘openheid en begrip zijn het belangrijkst’.

Lelie zorggroep ontvangt de erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’ van de stichting Werk&Mantelzorg. Organisaties die ‘werk en mantelzorg’ bespreekbaar maken, medewerkers wijzen op de wettelijke verlofregelingen waar mantelzorgers gebruik van kunnen maken en flexibel zijn in het bieden van maatwerkoplossingen, ontvangen deze erkenning.

Moed
“Tegenwoordig is bij een op de vier medewerkers in de zorg een situatie gaande waarbij werk, privé en mantelzorg gecombineerd (moeten) worden,” vertelt Corrie Vroon, productmanager Mantelzorg bij Lelie zorggroep. “Uit onderzoek blijkt dat 55% van de werkende mantelzorgers het moeilijk vindt om dit thema op ’t werk bespreekbaar te maken. Het vraagt moed en een veilige werkomgeving om als medewerker bespreekbaar te maken dat je ruimte nodig hebt voor mantelzorgtaken. Het kan enorm helpen als een medewerker zich dan gesteund voelt door collega’s en leidinggevende(n). Een open cultuur is daarbij belangrijk.”

Open cultuur
Cobie van Boven, verpleegkundige en teamcoach ‘verpleging en verzorging’ bij Curadomi  (onderdeel van Lelie zorggroep) ervaart binnen Lelie zorggroep een open cultuur rond ‘werk en mantelzorg’. Ze heeft sinds 2010 veel mantelzorg verleend aan haar beide ouders. Met haar drie broers en zus stelde Cobie een rooster op, waarbij iedere week afwisselend één persoon de ‘verantwoordelijke mantelzorger’ was. In zo’n week konden ze op de meest lastige momenten gebeld worden. Cobie heeft het als zeer prettig ervaren dat collega’s en leidinggevenden betrokken waren op haar situatie. “Binnen ons team is een open en vertrouwelijke cultuur. Collega’s vroegen regelmatig hoe het ging en probeerden me ook ruimte te geven als dat nodig was. Begrip voor elkaar en openheid daarover, dat is erg belangrijk. Als er iets is, denken we met elkaar mee en vallen we voor elkaar in als dat nodig is. Dan  zeggen andere collega’s: “Laat je werk maar uit je handen vallen, dat regelen wij wel!”. Dat is echt geruststellend.”

130 organisaties in Nederland hebben inmiddels de erkenning als mantelzorgvriendelijke organisatie ontvangen.
Lelie zorggroep ontvangt deze erkenning op 4 januari 2016.

 

Kijk hier voor meer informatie over de ondersteuning die Lelie zorggroep biedt aan mantelzorgers.

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.