Lelie zorggroep vangt Oekraïense kinderen met zorgvraag op

Lelie zorggroep vangt Oekraïense kinderen met zorgvraag op

Lelie zorggroep vangt Oekraïense kinderen met zorgvraag op

Lelie zorggroep vangt een groep kinderen uit Oekraïne met een zorgvraag op. De groep arriveerde donderdag met familieleden na een reis van drie dagen of meer op locatie Charloisse Lagedijk in Rotterdam. De opvang kwam tot stand via het samenwerkingsverband Soft Tulip met Oekraïense zorgorganisaties waar Lelie zorggroep lid van is.

De opvang vindt plaats in nauwe samenwerking met de gemeente Rotterdam. Nadat het verzoek tot opvang vorige week aan Lelie zorggroep werd gedaan, is de opvang in korte tijd gerealiseerd. Met dank aan vele vrijwilligers binnen en buiten de organisatie en de steun van leveranciers van Lelie zorggroep die zaken zoals bedden, linnengoed en boodschappen beschikbaar stelden. Vanuit de vele betrokken mensen zijn ook zaken als kleding, meubels, spelletjes, zeep en allerhande verzorgingsmiddelen beschikbaar gesteld.

De gasten uit Oekraïne werden welkom geheten door Hendrik Jan van den Berg, bestuurder bij Lelie zorggroep. “Op deze plek willen wij u heel graag opvangen. U komt uit oorlogsgebied. Het leed dat wij via de televisie te zien krijgen is niet te overzien. Onze medewerkers hebben hard gewerkt om alles klaar te zetten voor jullie. Hier bent u welkom en hier is warmte, eten en drinken en een bed om te slapen. Wij zullen de komende tijd samen met de gemeente Rotterdam naar jullie omzien.

Uw gedachten zijn in Oekraïne bij jullie familie, jullie grondgebied en de soldaten. We snappen dat we met deze plek jullie niet blij kunnen maken. Toch willen we een plek bieden waar het zo goed mogelijk toeven is.”

Voor de gasten zijn kamers met rolstoeltoegankelijke sanitaire voorzieningen. Nadat iedereen kon acclimatiseren op de kamer, was er een Oekraïense specialiteit, Borsch, als welkomstmaaltijd. 

 


 

Noodroep naar Jan van den Bosch bracht opvang tot stand

“Drie weken geleden, kreeg ik een telefoontje uit Oekraïne. ‘We worden gebombardeerd. Het gaat hier zo niet meer, help ons’, was de boodschap”, vertelt Jan van den Bosch. De bekende Nederlandse presentator is betrokken bij de organisatie Joni & Friends die zich inzet voor gezinnen die te maken krijgen met een beperking en ook actief is in Oekraïne. “Na deze noodroep heb ik gekeken wat we vanuit Nederland voor deze groep kunnen doen. Het is heel fijn dat Lelie zorggroep vanuit christelijke barmhartigheid deze opvang kan verzorgen. In totaal verwacht ik dat zo’n achthonderd mensen met een zorgvraag uit Oekraïne onze kant op komen. Ik heb er alle vertrouwen in dat er meer organisaties zijn die zich inzetten voor deze opvang.”


 

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.