NLdoet

NLdoet

NLdoet

De dag waarop Nederland de mouwen opstroopte

Massaal stroopte Nederland afgelopen weekend de mouwen op om in het kader van Nldoet klussen en activiteiten op te pakken die anders blijven liggen. Een aantal locaties van Lelie zorggroep kon ook wel wat hulp gebruiken en had zich aangemeld met een klus of een activiteit.

Zo organiseerde De Burcht voor cliënten een dag die in het teken stond van Amerika. Dertig vrijwilligers stonden klaar om de dag tot een succes te maken. Koffie met donuts, een lunch met hotdogs en hamburgers en als afsluiter  het optreden van een echte line dance groep.

In Siloam werd een high-tea aangeboden. Bewoners genoten van de lekkere hapjes en deden ondertussen enthousiast mee met de bingo. Ze waren blij met de persoonlijke aandacht van de vrijwilligers van Hay Netherlands, terwijl de vrijwilligers werden geraakt door het feit dat zo iets eenvoudigs zoveel kan betekenen.

In Westerstein hielpen ex-thuislozen van het CVD mee met het pannenkoeken bakken. Daarna namen ze de bloembakken onder handen en vulden deze met mooie planten. Met een optreden werd de dag feestelijk afgesloten.

Bij Pniël meldden zich negentien mensen van Joulz voor een wel zeer nuttige klus: het schoonschrobben en boenen van de balkons. Die raken snel begroeid met algen en en worden zo spekglad. Pniël had Carlo en Patricia van Bram Ladage, de befaamde frietbakker, uitgenodigd om voor iedereen patat te bakken, vrijwilligers, patiënten en personeel. Voordat de vrijwilligers van Joulz begonnen, deelden ze ca. 200 tompouces uit!

In Tiendhove dit jaar geen schoonmaakklussen, maar een gezellige dag voor bewoners in oud-Hollandse sferen. Dat betekende koffie drinken met oud Hollande koek en de warme maaltijd bestond uit diverse soorten stamppotten, die  ’s morgens op de woongroepen door vrijwilligers waren bereid. De tafels waren gezellig gedekt met oud-Hollandse spulletjes, zoals klompjes, een molentje, een schaapje, tulpen en oud-Hollandse snoepjes in kleine weckpotjes en op het Facetplein speelde een vrijwilliger een vrolijk deuntje op de piano. ’s Middags kwam de sjoelbak op tafel en onder het genot van een lekker kopje koffie of thee, en later een advocaatje met slagroom konden bewoners oud-Hollandse spelletjes als mens-erger-je-niet spelen. Een accordeonist verhoogde de sfeer.

Voor meer fotos gaat u naar fotoboek of klikt u hier.

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.