Onderzoek naar Korsakov Erik Oudman

Zeker in hus - krant lezen

Onderzoek naar Korsakov Erik Oudman

De Universiteit van Utrecht heeft op haar website een persbericht geplaatst over het promotieonderzoek van Erik Oudman.
Een man heeft zichzelf zichtbaar verwaarloosd en is gevallen in zijn woning. Beenbreuk. Hij is naar het ziekenhuis gebracht door de politie, of door buren. Zelf zou hij, teruggetrokken als hij leeft, nooit aankloppen.

De Universiteit van Utrecht heeft op haar website een persbericht geplaatst over het promotieonderzoek van Erik Oudman.

Een man heeft zichzelf zichtbaar verwaarloosd en is gevallen in zijn woning. Beenbreuk. Hij is naar het ziekenhuis gebracht door de politie, of door buren. Zelf zou hij, teruggetrokken als hij leeft, nooit aankloppen. De artsen in het ziekenhuis behandelen zijn breuk. Maar waar zij geregeld volledig aan voorbij gaan, zo concludeert Erik Oudman in zijn proefschrift, is de eigenlijke toedracht van de val: intensief alcoholgebruik en een slecht dieet. “Als hij niet direct vitamine B1-injecties krijgt, ontwikkelt zo’n man in meer dan de helft van de gevallen Korsakov.”

In zijn proefschrift onderzocht Oudman ook de vraag of er nog behandeling mogelijk is nadat het syndroom van Korsakov een feit is. Geheugenverlies is een in het oog springend probleem, maar zou dat ook betekenen dat ze zich na een wandelingetje bepaalde informatie van de gelopen route niet kunnen herinneren?

Het volledige bericht is te lezen via deze link. http://www.uu.nl/nieuws/vitamine-injectie-te-vaak-vergeten-bij-verwaarloosde-alcoholisten

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.